Уникаха хоће Вању Маринковића?!

Шпански кошаркашки клуб Уникаха из Малаге заинтересвана је за бека шутера београдског Партизана Вању Маринковића, како јавља "Еурохоопс".  Вања Маринковић напушта Партизан, али не због НБА! Сакраменто га је изабрао на овогодишњем драфту, али неће се млади српски кошаркаш одмах преселити у Америку. . . .

Кошарка 21.07.2019 | 08:19
Уникаха хоће Вању Маринковића?!
Вања Маринковић је већ дуже време првотимац Партизана, а једно време је био и капитен екипе иако има само 22 године, а поврх свега изабран је и као 60. пик на НБА драфту.

Како је пренео портал "Еурохоопс", Маринковић у свом уговору има клаузулу од 200.000 евра по којој има дозволу да напусти Партизан и Уникаха би била заинтересована да ту клаузулу искористи.

Прича се да је могућа трогодишња сарадња српског бека и Уникахе и у блиској будућности ћемо видети хоће ли Маринковић изабрати Шпанију као наредну дестинацију или ће ипак остати у црно-белом дресу.

Одлазак после пет година!

Вања Маринковић (22, 198 цм) изабран је на овогодишњем драфту као 60. пик од стране Сакраменто Кингса, међутим Владе Дивац и његови сарадници проценили су да није још време да српски кошаркаш оде "преко баре", али изгледа да неће остати ни у Партизану...

Како преноси специјализовани кошаркашки портал "Јурохупс", Маринковић је на мети Уникахе која планира да активира клаузулу у његовом уговору и потпише га на три сезоне!

Како преноси Варлас Никос, новинар овог портала, Маринковић у уговору има "излазну" опцију по којој може да напусти Партизан уколико нови клуб плати обештећење од 200 хиљада евра, што је управо тим из Малаге и наумио да учини.

Уникаха у свом саставу већ има два српска кошаркаша: Драгана Милосављевића, такође бившег играча Партизана, односно Алексу Аврамовића.

Екипа са југа Шпаније ће наредне године играти у Еврокупу у групи са Галатасарајем, Будућности, Олденбургом, Трентом и Арком.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар