Unikaha hoće Vanju Marinkovića?!

Španski košarkaški klub Unikaha iz Malage zainteresvana je za beka šutera beogradskog Partizana Vanju Marinkovića, kako javlja "Eurohoops".  Vanja Marinković napušta Partizan, ali ne zbog NBA! Sakramento ga je izabrao na ovogodišnjem draftu, ali neće se mladi srpski košarkaš odmah preseliti u Ameriku. . . .

Košarka 21.07.2019 | 08:19
Unikaha hoće Vanju Marinkovića?!
Vanja Marinković je već duže vreme prvotimac Partizana, a jedno vreme je bio i kapiten ekipe iako ima samo 22 godine, a povrh svega izabran je i kao 60. pik na NBA draftu.

Kako je preneo portal "Eurohoops", Marinković u svom ugovoru ima klauzulu od 200.000 evra po kojoj ima dozvolu da napusti Partizan i Unikaha bi bila zainteresovana da tu klauzulu iskoristi.

Priča se da je moguća trogodišnja saradnja srpskog beka i Unikahe i u bliskoj budućnosti ćemo videti hoće li Marinković izabrati Španiju kao narednu destinaciju ili će ipak ostati u crno-belom dresu.

Odlazak posle pet godina!

Vanja Marinković (22, 198 cm) izabran je na ovogodišnjem draftu kao 60. pik od strane Sakramento Kingsa, međutim Vlade Divac i njegovi saradnici procenili su da nije još vreme da srpski košarkaš ode "preko bare", ali izgleda da neće ostati ni u Partizanu...

Kako prenosi specijalizovani košarkaški portal "Jurohups", Marinković je na meti Unikahe koja planira da aktivira klauzulu u njegovom ugovoru i potpiše ga na tri sezone!

Kako prenosi Varlas Nikos, novinar ovog portala, Marinković u ugovoru ima "izlaznu" opciju po kojoj može da napusti Partizan ukoliko novi klub plati obeštećenje od 200 hiljada evra, što je upravo tim iz Malage i naumio da učini.

Unikaha u svom sastavu već ima dva srpska košarkaša: Dragana Milosavljevića, takođe bivšeg igrača Partizana, odnosno Aleksu Avramovića.

Ekipa sa juga Španije će naredne godine igrati u Evrokupu u grupi sa Galatasarajem, Budućnosti, Oldenburgom, Trentom i Arkom.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar