Амери без два суперстара, није то више дрим-тим!

После "Браде" и "Обрве", отказао и Ерик Гордон који је био тек један од петорице кошаркаша са искуством освајања медаља са Американцима. Не делују више толико неустрашиво, зар не?

Кошарка 20.07.2019 | 23:51
Амери без два суперстара, није то више дрим-тим!
Бурно лето у НБА лиги, током ког смо видели много "потписа" и трејдова, повукло је са собом и одлуке појединих играча да узму "слободно" и спреме се за наредну сезону.

Због тога су морали да позову селектора САД Грега Поповића и обавесте га да неће моћи да присуствују тренинг кампу репрезентације пред Мундобаскет овог септембра у Кини, а до сада је искусни стручњак обавио два таква непријатна позива.

Прво је Ентони Дејвис, нови кошаркаш Лејкерса, саопштио да не може да игра за Америку, док је неколико дана касније то урадио и Џејмс Харден.

Погледом на списак играча које је Грег Поповић првобитно позвао за припреме, лако се може закључити и да су то два најбоља америчка кошаркаша која би по свој прилици биле и главне осовине САД и током наступа у Кини.

Обојица су већ бележила успехе са репрезентацијом и имају злато са Олимпијских игара из 2012. и Светског првенства из 2014. године, када су победили управо Србију.

Овога пута Американци ће бити без "Обрве" и "Браде", остало је још довољно квалитетних играча у саставу који ће окупити за Кину, међутим утисак је и да нема толико "вау" фактора и утиска да су непобедиви као у неким од претходних наступа.

Још када се на "отказе" Хардена и Дејвиса дода да на списку нема Џејмса, Карија, Томпсона, Дурента, Џорџа - заигра срце!

Заправо, од 17 преосталих кошаркаша у ростеру Поповића, додуше не искључујемо да ће бити додатних позива, само ЧЕТВОРИЦА кошаркаша имају искуство са неког великог такмичења - односно са Светског првенства или Олимпијских игара.

Ту је "најзвучнији" Кевин Лав који има злата са ОИ и СП, док су Андре Драмонд, Харисон Барнс и Кајл Лаури играли на једном од два такмичења.

Вреди напоменути и да је Кајл Лаури, после шампионске сезоне са Торонтом, одлучио да оперише палаци не може се са сигурношћу тврдити да ће бити део репрезентације Америке у Кини, иако тврди да је његова јака жеља да поново обуче њихов дрес.

Такође, у току дана Поповићу је отказао и Ерик Гордон који иза себе има учешће на Светском првенству, а све како би се што боље припремио за годину у Рокитсима.

Осим набројаних кошаркаша за 12 места у Кини конкурисаће још и следећи играчи:

Бредли Бил (Вашингтон), Андре Драмонд (Детроит), Тобајас Херис (Филаделфија), Демијен Лилард(Портланд),Си Џеј Меколум (Портланд), Крис Мидлтон (Милвоки), Мајлс Тарнер (Индијана), Кемба Вокер (Бостон), Кајл Кузма (Лејкерс), Брук Лопез (Милвоки), Пол Милсап (Денвер), Донован Мичел (Јута), Џејсон Тејтум (Бостон) и Пи Џеј Такер (Хјустон).

Свакако у најексплозивније кошаркаше са списка можемо да сврстамо дуо Блејзерса, Лилард и Меколум, као и Вокера, док ће многи млади са списка желети и да се докажу...

Ако узмемо у обзир да су за САД на Олимпијским играма у Рију пре три године играли Дурент, Ирвинг, Клеј, Џорџ, Грин и Батлер - и да смо тада веровали да можемо да их победимо - верујемо да ћемо пред одлазак у Кину бити још већи оптимисти.

Подсетимо, ако Србија и САД остваре све победе на турниру - састаће се у финалу које многи у нашој земљи већ сањају овим топлим, летњим ноћима...

Међутим, треба ичи корак по корак - да не би био кошмар!

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миско

21.07.2019 05:12

Јаки су Амери у косарци увијек без обзира на отказе најбољих играца... цак са трецом поставом су у игри за титулу

ОДГОВОРИТЕ