Ameri bez dva superstara, nije to više drim-tim!

Posle "Brade" i "Obrve", otkazao i Erik Gordon koji je bio tek jedan od petorice košarkaša sa iskustvom osvajanja medalja sa Amerikancima. Ne deluju više toliko neustrašivo, zar ne?

Košarka 20.07.2019 | 23:51
Ameri bez dva superstara, nije to više drim-tim!
Burno leto u NBA ligi, tokom kog smo videli mnogo "potpisa" i trejdova, povuklo je sa sobom i odluke pojedinih igrača da uzmu "slobodno" i spreme se za narednu sezonu.

Zbog toga su morali da pozovu selektora SAD Grega Popovića i obaveste ga da neće moći da prisustvuju trening kampu reprezentacije pred Mundobasket ovog septembra u Kini, a do sada je iskusni stručnjak obavio dva takva neprijatna poziva.

Prvo je Entoni Dejvis, novi košarkaš Lejkersa, saopštio da ne može da igra za Ameriku, dok je nekoliko dana kasnije to uradio i Džejms Harden.

Pogledom na spisak igrača koje je Greg Popović prvobitno pozvao za pripreme, lako se može zaključiti i da su to dva najbolja američka košarkaša koja bi po svoj prilici bile i glavne osovine SAD i tokom nastupa u Kini.

Obojica su već beležila uspehe sa reprezentacijom i imaju zlato sa Olimpijskih igara iz 2012. i Svetskog prvenstva iz 2014. godine, kada su pobedili upravo Srbiju.

Ovoga puta Amerikanci će biti bez "Obrve" i "Brade", ostalo je još dovoljno kvalitetnih igrača u sastavu koji će okupiti za Kinu, međutim utisak je i da nema toliko "vau" faktora i utiska da su nepobedivi kao u nekim od prethodnih nastupa.

Još kada se na "otkaze" Hardena i Dejvisa doda da na spisku nema Džejmsa, Karija, Tompsona, Durenta, Džordža - zaigra srce!

Zapravo, od 17 preostalih košarkaša u rosteru Popovića, doduše ne isključujemo da će biti dodatnih poziva, samo ČETVORICA košarkaša imaju iskustvo sa nekog velikog takmičenja - odnosno sa Svetskog prvenstva ili Olimpijskih igara.

Tu je "najzvučniji" Kevin Lav koji ima zlata sa OI i SP, dok su Andre Dramond, Harison Barns i Kajl Lauri igrali na jednom od dva takmičenja.

Vredi napomenuti i da je Kajl Lauri, posle šampionske sezone sa Torontom, odlučio da operiše palaci ne može se sa sigurnošću tvrditi da će biti deo reprezentacije Amerike u Kini, iako tvrdi da je njegova jaka želja da ponovo obuče njihov dres.

Takođe, u toku dana Popoviću je otkazao i Erik Gordon koji iza sebe ima učešće na Svetskom prvenstvu, a sve kako bi se što bolje pripremio za godinu u Rokitsima.

Osim nabrojanih košarkaša za 12 mesta u Kini konkurisaće još i sledeći igrači:

Bredli Bil (Vašington), Andre Dramond (Detroit), Tobajas Heris (Filadelfija), Demijen Lilard(Portland),Si Džej Mekolum (Portland), Kris Midlton (Milvoki), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Pol Milsap (Denver), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston) i Pi Džej Taker (Hjuston).

Svakako u najeksplozivnije košarkaše sa spiska možemo da svrstamo duo Blejzersa, Lilard i Mekolum, kao i Vokera, dok će mnogi mladi sa spiska želeti i da se dokažu...

Ako uzmemo u obzir da su za SAD na Olimpijskim igrama u Riju pre tri godine igrali Durent, Irving, Klej, Džordž, Grin i Batler - i da smo tada verovali da možemo da ih pobedimo - verujemo da ćemo pred odlazak u Kinu biti još veći optimisti.

Podsetimo, ako Srbija i SAD ostvare sve pobede na turniru - sastaće se u finalu koje mnogi u našoj zemlji već sanjaju ovim toplim, letnjim noćima...

Međutim, treba iči korak po korak - da ne bi bio košmar!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Misko

21.07.2019 05:12

Jaki su Ameri u kosarci uvijek bez obzira na otkaze najboljih igraca... cak sa trecom postavom su u igri za titulu

ODGOVORITE