Пиксијев бродолом у градском дербију са Канаваром!

Пикси у проблему у Кини: Дебакл против Канавара! Тим прослављеног југословенског и српског фудбалера игра променљиво из недеље у недељу. Овога пута уследио је најубедљивији пораз ове сезоне. . .  Караско директно из корнера, Рондону доста 26 минута! Први реми за Рафу Бенитеза.

Фудбал 20.07.2019 | 17:49
Пиксијев бродолом у градском дербију са Канаваром!
Градски дерби је поново припао Канавару!

Од чувене утакмице са девет голова, у којој је Р&Ф победио Евергранде 5:4, екипа Драгана Стојковића тешко се носи са "првим комшијама" тако да су забележили трећи узастпни пораз, најубедљивији ове сезоне - 0:5 (0:2).

Пиксијев тим је тако наставио да игра променљиво, на пораз од Рафе Бенитеза дошла је победа над Тедом, међутим уследио је нови "шамар" за Р&Ф који остаје у златној средини.

Голове за госте постигли су Веи Шихао у 13. минуту и Паулињо у 51, односно Елкесон који је уписао хет-трик на данашњем сусрету - 42, 78. и 87. минут.

Овога пута нисмо видели расположеног Ерона Захавија који је постигао чак 22 поготка ове сезоне у Кини - од укупно 37 колико је дала екипа Драгана Стојковића. Мало је ефикаснијих од њих, али нико нема ни лошију одбрану (45 примљених).

Када смо код дефанзиве - свих 90 минута за Р&Ф одиграо је и Душко Тошић.

Тешки дани за Драгана Стојковића Пиксија. Легендарни српски фудбалер доживео је један од најтежих пораза у тренерској каријери. И то баш у великом градском дербију. Да све буде горе – на домаћем терену. Његов Гвангџоу Р&Ф доживео је дебакл у судару са Еверграндеом изгубивши меч 19. кола кинеске Суперлиге са понижавајућих 0:5.

Веј Шихао је начео домаћина, да би Пиксијев дан и дефинитивно упропастио у Кини чувени Елкесон, који је хет-триком дириговао победом Еверграндеа. Између његових голова у листу стрелаца се уписао и Паулињо. Стојковићеви изабраници били су само неми посматрачи сопствене срамоте, па је Евергранде преузео прво место на табели Суперлиге, барем до недељног гостовања Пекинга код Ђијангсу Сунинга.

Узбудљиво је било и у другом мечу дана, само што није било победника. Тијанђин Теда и Далијен Јифанг су одиграли нерешено 3:3, па је Рафаел Бенитез у четвртом мечу у Кини уписао и први реми.

Морао би да буде задовољан, јер је до бода стигао захваљујући поготку дебитанта Соломона Рондона, кога је Бенитез повукао из Њукасла за 18.000.000 евра. Нападачу из Венецуеле је требало само 26 минута по уласку у игру да постигне првенац на Далеком истоку. Претходно је додуше постигао још један, али је он поништен због офсајда на асистенцију видео технологије. Већ у следећем нападу Далијен је примио гол.

Два преостала гола за Далијен потписао је Јаник Фереира Караско, а посебно упечатљив био је онај директно из корнера. Не виђа се сваки дан.

СУПЕРЛИГА - 19. КОЛО:

Субота

Гуангџоу Р&Ф  - Гуангџоу Евергранде 0:5 (0:2)
/Шихао 13, Елкесон 42, 78пен, 87, Паулињо51/

Тјенђин Теда - Далијен Јифанг 3:3 (2:1)
/Вагнер 32, Ачемпонг 34, 70пен – караско 26, 50, Рондон 85/



Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар