Видео - Тест: Јунајтед бољи од Интера! Матић капитен!

Родила се нова Манчестерова беба! Интерова нападачка јаловост! Ђаволи бољи од тима из Милана у Сингапуру – 1:0.  Матић као Видић: Србин поново капитен Јунајтеда! Солскјер указао велику част нашем везисти, а он му се одужио добром игром у победи над Интером.

Фудбал 20.07.2019 | 17:16
Видео - Тест: Јунајтед бољи од Интера! Матић капитен!
Све је слутило да ће тренери Манчестер Јунајтеда и Интера, Оле Гунар Солскјер и Антонио Конте, изгубити 90 минута. Све је личило на класичну пријатељску утакмицу, без много ритма. На крају менаџер Ђавола имао је више разлога за задовољство. Не само због победе у Интерконтиненталном Купу шампиона против Интера (1:0), већ и чињенице да је у Сингапуру почела да се рађа нова Манчестерова беба.

Када није пошло за руком Погби, Матићу, Марсијалу у Лингарду да наплате бољу игру , јесте 17 – годишњем Мејсону Гринвуду. Тинејџер поникао у Јунајтеду одлично се снашао у противничком шенестерцу после одбијене лопте Самира Хандановића. Преварио је директног чувара, и потом дијагонолом погодио даљи угао Интеровог голмана.

Био је то најлепши тренутак утакмице, и донекле задовољавање фудбалске правде. Јесте меч одигран у лаганом ритму, без ного потрошње, али је у таквој консталацији снага Јунајтед једноставно био бољи. Силне шансе промашили су играчи енглеског великана које је са капитенском траком на руци предводио Немања Матић. Видели смо лепе потезе Погбе, али и одбране Самира Хандановића, затим шансе Марсијала и Лингарда.

Рано је још да се види тренерски рукопис Антонија Контеа у Интеру. Међутим, већ је сада јасно да ће клуб са Ђузепе Меаце морати да потражи капитална појачања за офанзивну линију. Без Маура Икардија, те одсутног Лаутара Мартинеза, то је било слабо. Баш слабо. Интер је играо у формацији 3-5-2, а рупу у офанзиви покушали су да попуне Самуеле Лонго и суперталентовани Себастијано Еспозито. Међутим, није ишло, као што није било бољитка за Интер ни када је у игру почетком наставка ушао Иван Перишић. Тежак посао је пред Контеом...



Манчестер јунајтед - Интер 1:0, голом 17-годишњег Мејсона Гринвуда у 76. минуту.

Резултат ове пријатељске утакмице и чињеница да је изданак некада чувене школе са Олд Трафорда постигао погодак сигурно радују навијаче "црвених ђавола", али за нас је много значајнији податак да је капитенску траку славног клуба после Немање Видића поново носио један Србин - Немаја Матић.

Везиста наше репрезентације добио је поверење тренера Оле Гунара Солсјкера пре Пола Погбе, Маркуса Рашфорда, Хесеа Лингарда, Давида Де Хее, Лука Шоа, Ентонија Марсијала... И, одужио се врло добром партијом. Мало је недостајало и да се упише у стрелце после ударца главом, али је статива сачувала гол Интера.

Видећемо да ли ће Норвежанин у такмичарским утакмицама указати ову част Матићу, али свакако је лепа вест да га је изабрао за капитена на почетку припрема.

Утакмица играна у Сингапуру, иначе, није била посебно високог ритма - што је и очекивано за овај период године, а победник је одлучен после сјајних потеза младог Гринвуда. Прво се "лажњаком" ослободио чувара у казненом простору Интера, а онда снажним ударцем погодио даљи угао Хандановићевог гола.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар