Де Лихт: Није ме Рајола наговорио за Јувентус!

Смешна прича да ме је Рајола наговорио да потпишем за Јувентус! „Одлука је само моја“ уверава Холанђанин.

Фудбал 20.07.2019 | 21:03
Де Лихт: Није ме Рајола наговорио за Јувентус!
Тако нешто у Италији се не памти. У дану кад је Матијс де Лихт потписао за Јувентус, навијачи Старе даме су испред тренинг кампла италијанског првака скандирали:

„Мино Рајола, Мино Рајола“.

Какав омаж човеку за кога се верује да је одлучује утицао да један од најталентованијих штопера света дође у Торино. Мада, доскорашњи капитен Ајакса уверава да то што му је Рајола заступник није био тас на ваги, да би свакако изабрао Бјанконере, иако је у тако нешто тешко поверовати.

Тек, талентовани Холђанин уверава да Рајола никаквог утицаја на његово одлуку, о томе где ће наставити каријеру, није имао.

„Изузетно су ме изненадиле и погодиле критике оних људи који су сматрали да је требало да одем у Барселону, јер на крају крајева ја сам тај који одлучује. Сматрам изузетно корисним што поред себе имам осбоу која води рачуна о мојим интересима. Мино фантастично познаје прилике у свету фудбала, одувек је знао како да се носи са великим клубовима. Најбољи је агент на планети и зато сам изабрао њега за агента, јер знам да ће све урадити да будем срећан. Насмејем се сваки пут кад чујем приче како ме је он наговорио да пређем у Јуветнтус. Не, он ми је само предочио све елементе неопходне да донесем одлуку. Наравно, има Рајола своје мишљење, међутим, на крају крајева ја сам одлучио где настављам каријеру и само сам обавестио менаџера о томе“, брани се Де Лихт у изјави за холандски Телеграф.

Друга врста критике са којом се сучио 75.000.000 евра плаћени штопер тиче се одлуке да одбије понуду Барселоне и крене путем доскорашњег саиграча из Амстердама, Френкија де Јонга.

„У Холандији су се чудили што нисам изабрао да пређем у Каталонију, свакакве приче на ту тему су испричане. На крају крајева, ја сам одлучио и свестан сам сумњи какве долазе од мог нареода. Јувентус баш верује у мене, учинио ме је да се осећам пожељним, показао је велику жељу да ме ангажује. Уосталом, у Италији се негује култ дефанзиваца, биће то сјајна школа за мене, имаћу уз себе учитеље уз које ћу моћи да напредујем“.

Де Лихт је потписао уговор на пет година, а зарађиваће 7.500.000 у основном аранжаману и додатна 4.500.000 кроз лако оствариве бонусе.

„Преговори на релацији клуб-клуб су трајали дуго, а ништа мање значајни нису били ни они кад сам договарао личне услове. Деликатан период је иза мене, али сам срећан што је напокон све решено. Све време сам био смирен, јер сам тачно знао шта желим. Све је одрађено до средине јула, а знамо да се неки од највећих послова завршавају у августу, тако да нема разлога да се на било шта жалим. Видео сам начин на који је Јувентус представио друге новајлије, нисам очекивао да и моја промоција буде тако узбудљива, што само показује да смо Ајакс и ја одрадили феноменалан посао минуле сезоне“, завршио је Матијс де Лихт.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар