De Liht: Nije me Rajola nagovorio za Juventus!

Smešna priča da me je Rajola nagovorio da potpišem za Juventus! „Odluka je samo moja“ uverava Holanđanin.

Fudbal 20.07.2019 | 21:03
De Liht: Nije me Rajola nagovorio za Juventus!
Tako nešto u Italiji se ne pamti. U danu kad je Matijs de Liht potpisao za Juventus, navijači Stare dame su ispred trening kampla italijanskog prvaka skandirali:

„Mino Rajola, Mino Rajola“.

Kakav omaž čoveku za koga se veruje da je odlučuje uticao da jedan od najtalentovanijih štopera sveta dođe u Torino. Mada, doskorašnji kapiten Ajaksa uverava da to što mu je Rajola zastupnik nije bio tas na vagi, da bi svakako izabrao Bjankonere, iako je u tako nešto teško poverovati.

Tek, talentovani Holđanin uverava da Rajola nikakvog uticaja na njegovo odluku, o tome gde će nastaviti karijeru, nije imao.

„Izuzetno su me iznenadile i pogodile kritike onih ljudi koji su smatrali da je trebalo da odem u Barselonu, jer na kraju krajeva ja sam taj koji odlučuje. Smatram izuzetno korisnim što pored sebe imam osbou koja vodi računa o mojim interesima. Mino fantastično poznaje prilike u svetu fudbala, oduvek je znao kako da se nosi sa velikim klubovima. Najbolji je agent na planeti i zato sam izabrao njega za agenta, jer znam da će sve uraditi da budem srećan. Nasmejem se svaki put kad čujem priče kako me je on nagovorio da pređem u Juvetntus. Ne, on mi je samo predočio sve elemente neophodne da donesem odluku. Naravno, ima Rajola svoje mišljenje, međutim, na kraju krajeva ja sam odlučio gde nastavljam karijeru i samo sam obavestio menadžera o tome“, brani se De Liht u izjavi za holandski Telegraf.

Druga vrsta kritike sa kojom se sučio 75.000.000 evra plaćeni štoper tiče se odluke da odbije ponudu Barselone i krene putem doskorašnjeg saigrača iz Amsterdama, Frenkija de Jonga.

„U Holandiji su se čudili što nisam izabrao da pređem u Kataloniju, svakakve priče na tu temu su ispričane. Na kraju krajeva, ja sam odlučio i svestan sam sumnji kakve dolaze od mog nareoda. Juventus baš veruje u mene, učinio me je da se osećam poželjnim, pokazao je veliku želju da me angažuje. Uostalom, u Italiji se neguje kult defanzivaca, biće to sjajna škola za mene, imaću uz sebe učitelje uz koje ću moći da napredujem“.

De Liht je potpisao ugovor na pet godina, a zarađivaće 7.500.000 u osnovnom aranžamanu i dodatna 4.500.000 kroz lako ostvarive bonuse.

„Pregovori na relaciji klub-klub su trajali dugo, a ništa manje značajni nisu bili ni oni kad sam dogovarao lične uslove. Delikatan period je iza mene, ali sam srećan što je napokon sve rešeno. Sve vreme sam bio smiren, jer sam tačno znao šta želim. Sve je odrađeno do sredine jula, a znamo da se neki od najvećih poslova završavaju u avgustu, tako da nema razloga da se na bilo šta žalim. Video sam način na koji je Juventus predstavio druge novajlije, nisam očekivao da i moja promocija bude tako uzbudljiva, što samo pokazuje da smo Ajaks i ja odradili fenomenalan posao minule sezone“, završio je Matijs de Liht.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar