Постоји нешто посебно код Смаилагића!

Српска и америчка јавност се и даље упознају са Аленом Смаилагићем, момком који је испод радара стигао до уговора са Голден Стејтом.

Кошарка 15.07.2019 | 20:40
Постоји нешто посебно код Смаилагића!
Вориорси су момка пониклог у Котежу запазили још прошле године, па су му омогућили да докаже своје квалитете у свом тиму у развојној лиги.

"Коцкали су се са њим, али су морали да знају да постоји нешто посебно у његовој игри. Он је тада изабран као четврти пик на драфту, што је указивало на то да је он један од најталентованијих играча", наводи се у тексту на сајту Г лиге.

Како се додаје, играњем у Санта Крузу Смаилагић је могао да стекне увид у то како функционише целокупан систем Вориорса.

"У развојном тиму се упознао са културом франшизе и прилагодио се начину игре. Голден Стејт и Санта Круз веома блиско сарађују и покушавају да заједно "направе" играче који би у неком моменту могли да допринесу у НБА лиги. Са тим стварима на уму, Смаилагић је показао да има потенцијал и за свега нешто више од 17 минута по утакмици је уписивао 9,1 поен уз четири скока", додаје се.

Како се наводи, Смаилагић је правио праве кораке и остварио невероватан напредак.

"Упркос томе, Голден Стејт је морао да трејдује са Пеликансима да би добио права на њега, али је јасно да се инвестиција исплаћује, с обзиром на то да је Смаилагић у одличном стању, зна како треба играти у Вориорсима и налази се под командом тренера са којима је већ развио однос поверења. Смаилагић има много разноврсности у својој игри, а статистика коју бележи у Летњој лиги је само врх леденог брега", истиче се.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар