Терориста хоће условну слободу

- Терориста Мевлид Јашаревић, који је осуђен на 15 година затвора због напада на Амбасаду САД у Сарајеву, за шест мјесеци стећи ће законско право да поднесе захтјев за условни отпуст, пише "Аваз".

Босна и Херцеговина 20.07.2019 | 13:25
Терориста хоће условну слободу
Према наводима "Аваза", Јашаревићу иде у прилог добро владање у затвору, а до сада није направио ниједан прекршај због чега би био кажњаван.

"Свјесни смо да је осуђен за тероризам, да је ријеч о тешком кривичном дјелу, али то га не спречава да тражимо отпуст. То је његово законско право", испричао је "Авазов" саговорник, који редовно посјећује Јашаревића у затвору.

Јашаревић, некадашњи припадник вехабијске заједнице у БиХ, налази се на издржавању затворске казне у Казнено-поправном заводу Зеница, а до сада је одслужио скоро седам година.

Закон му гарантује да са одслужених седам и по година може да тражи отпуст. Само мали прекршај враћа га затвор.

"Аваз" наводи да Јашаревић више нема радикалне ставове због којих је и напао Амбасаду САД и ранио полицајца, а више се не дружи ни са припадницима вехабијске заједнице у БиХ.

"Има браду, али није велика, тзв. вехабијска коврчава брада. Он се скроз повукао. Чита књиге и црта. Најважније је да је сачувао брак и породицу. Жена га с дјецом свака два мјесеца посјећује у Зеници", рекао је саговорник "Аваза".

Јашаревић је правоснажно осуђен крајем 2012. године због напада на америчку Амбасаду 28. октобра 2011.

Он је тада испалио 105 метака и тешко ранио припадника полиције Мирсада Велића, који је радио на осигурању амбасаде.

Првобитно је био осуђен на 18 година, али му је касније казна преиначена.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ре

20.07.2019 12:10

Отезавајуца околност је пуцање на цовјека, односно теско рањавање припадника полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

20.07.2019 12:34

Ма да...један од многих спаваца...једном терориста увијек терориста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пдп

20.07.2019 17:23

Иницијатива за подписивање петиције од куд право полицији да хапси И затвара невиног цовјека то је Слободан говора И има право да ради ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.07.2019 08:12

Слобода говора да али криминал корупциј мито поткивање пљацке убијање пуцање то није дозвољено сем они који на све имају право а то су бандити по институцијама БиХ и Републике Српске.Поготово ако си уз Бакира Додика и Цовица.

Name

баухау

21.07.2019 07:23

Не бих се цудио да изадје на условну.Пустају окорјеле убице да цјепају дрва.Пустице овог да посље проба неки спектакуларнији напад, имао је у затвору времена да га осмисли.

ОДГОВОРИТЕ