Почела СЛС: Новајлија шокирао Вождовац!

Кренули на освајање Купа, почели поразом од дебитанта! Босанчић, Николић, Ласицкас, Каришић, Живковић, Стојчев. . . "Змајеви" су извели бројна појачања на отварању Суперлиге и доживели пораз "на крову" од новајлије! Почело је: ТСК показао да неће играти само једно лето! Екипа из Бачке Тополе славила против Вождовца – 2:1.

Фудбал 19.07.2019 | 23:07
Почела СЛС: Новајлија шокирао Вождовац!
За конкуретне у Првој Лиги Србији били су „телевизор у боји“ и у организационом и у играчком смислу... Стигли су играчи ТСК-а до елите, а вечерас на отварању нове сезоне у Линг Лонг лиги Србије показали да неће играти само једно лето...

Нова сезона почела је малим изненађењем, пошто је тим из Бачке Тополе славио као гост против Вождовца – 2:1. Веровало се да ће Змајеви знати да искористе нагомилано искуство у елити, и са појачаном екипом најавити сигуран пласман у плеј-оф. Десило се нешто сасвим супротно. ТСК је демонстрирао врло добар фудбал, надиграо бледе Змајеве, и показао да ће представљати „коску“ за фаворите.

Преноса са Душановца није било, а према расположивој статистици ТСК је одржао праву фудбалску лекцију Вождовцу. Томе у прилог и податак да до 60. минута домаћин није имао шут у оквир гола. Вождовчани су се некако држали у животу током првог полувремена, али им у 54. минуту није било спаса. Стрелац за госте је био Саша Томановић.

Има на располагању тренер Вождовца Коковић солидан тим за суперлигашке услове. У првој постави Змајева видели смо дугогодишњег капитена Милоша Михајлова, ту су били Босанчић, Микић, Немања Николић.Ипак, Змајеве је гурао резервиста Милош Стојчев. Некадашњи омладинац Црвене звезде је почетком другог полувремена заменио Ласицкаса, а у 69. минуту натерао је домаће навијаче на аплауз. Одличним лоб ударцем са 20 метара изједначио је резултат . Била је то само краткотрајна најава боље игре Вождовца.

ТСК је врло брзо узвратио. Гости су преко Силађија у 75. минуту стигли до, испоставило се, коначних и великих 2:1 и три бода у дебитантском мечу у српској фудбалској елити.

Резултати 1. кола:

петак

Вождовац - ТСЦ Бачка Топола 1:2 (0:0)
/Стојчев 70 - Томановић 55, Силађи 75/

субота

Спартак - Рад (18.00)
Младост - Радник (20.00)
Чукарички - Напредак (20.00)
Војводина - Мачва (20.00)
Црвена звезда - Јавор (20.00, Аренаспорт 1)

недеља

Инђија - Партизан (18.00, Аренаспорт 3)
Раднички - Пролетер (20.00)

У 2. колу од 26. до 28. јула састаће се Јавор - Партизан, Мачва - Инђија, Напредак - Војводина, Рад - Чукарички, Радник - Спартак, ТСЦ - Младост, Пролетер - Вождовац и Црвена звезда - Раднички.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар