Počela SLS: Novajlija šokirao Voždovac!

Krenuli na osvajanje Kupa, počeli porazom od debitanta! Bosančić, Nikolić, Lasickas, Karišić, Živković, Stojčev. . . "Zmajevi" su izveli brojna pojačanja na otvaranju Superlige i doživeli poraz "na krovu" od novajlije! Počelo je: TSK pokazao da neće igrati samo jedno leto! Ekipa iz Bačke Topole slavila protiv Voždovca – 2:1.

Fudbal 19.07.2019 | 23:07
Počela SLS: Novajlija šokirao Voždovac!
Za konkuretne u Prvoj Ligi Srbiji bili su „televizor u boji“ i u organizacionom i u igračkom smislu... Stigli su igrači TSK-a do elite, a večeras na otvaranju nove sezone u Ling Long ligi Srbije pokazali da neće igrati samo jedno leto...

Nova sezona počela je malim iznenađenjem, pošto je tim iz Bačke Topole slavio kao gost protiv Voždovca – 2:1. Verovalo se da će Zmajevi znati da iskoriste nagomilano iskustvo u eliti, i sa pojačanom ekipom najaviti siguran plasman u plej-of. Desilo se nešto sasvim suprotno. TSK je demonstrirao vrlo dobar fudbal, nadigrao blede Zmajeve, i pokazao da će predstavljati „kosku“ za favorite.

Prenosa sa Dušanovca nije bilo, a prema raspoloživoj statistici TSK je održao pravu fudbalsku lekciju Voždovcu. Tome u prilog i podatak da do 60. minuta domaćin nije imao šut u okvir gola. Voždovčani su se nekako držali u životu tokom prvog poluvremena, ali im u 54. minutu nije bilo spasa. Strelac za goste je bio Saša Tomanović.

Ima na raspolaganju trener Voždovca Koković solidan tim za superligaške uslove. U prvoj postavi Zmajeva videli smo dugogodišnjeg kapitena Miloša Mihajlova, tu su bili Bosančić, Mikić, Nemanja Nikolić.Ipak, Zmajeve je gurao rezervista Miloš Stojčev. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde je početkom drugog poluvremena zamenio Lasickasa, a u 69. minutu naterao je domaće navijače na aplauz. Odličnim lob udarcem sa 20 metara izjednačio je rezultat . Bila je to samo kratkotrajna najava bolje igre Voždovca.

TSK je vrlo brzo uzvratio. Gosti su preko Silađija u 75. minutu stigli do, ispostavilo se, konačnih i velikih 2:1 i tri boda u debitantskom meču u srpskoj fudbalskoj eliti.

Rezultati 1. kola:

petak

Voždovac - TSC Bačka Topola 1:2 (0:0)
/Stojčev 70 - Tomanović 55, Silađi 75/

subota

Spartak - Rad (18.00)
Mladost - Radnik (20.00)
Čukarički - Napredak (20.00)
Vojvodina - Mačva (20.00)
Crvena zvezda - Javor (20.00, Arenasport 1)

nedelja

Inđija - Partizan (18.00, Arenasport 3)
Radnički - Proleter (20.00)

U 2. kolu od 26. do 28. jula sastaće se Javor - Partizan, Mačva - Inđija, Napredak - Vojvodina, Rad - Čukarički, Radnik - Spartak, TSC - Mladost, Proleter - Voždovac i Crvena zvezda - Radnički.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar