Фочак се представио у Милану: Де Брујне и ја смо исти!

"Ја сам модеран везиста. Радим активно у обе фазе игре. Ја сам 'боx то боx' фудбалер, што би рекли Британци", причао је Крунић, који сматра да је Арсенал направио велики превид што није искористио прилику да врати Исмаела Бенасера.

Фудбал 20.07.2019 | 14:20
Фочак се представио у Милану: Де Брујне и ја смо исти!
На представљању нових фудбалера данас у Миланелу један поред другог седели су Тео Ернандез и Раде Крунић.

"Први утисци? Изванредно. Милан је велики клуб, у ком сам се одмах препознао. Једва чекам да радим са екипом и заиграм", рекао је 25-годишњи репрезентативац Босне и Херцеговине, чији је осам милиона евра вредан трансфер из Емполија изненадио многе упркос његовим одличним играма у претходне четири сезоне међу "плавима".

Милански новинари постављали су Фочанцу разна питања, покушавајући да сазнају што више од некадашњем фудбалеру Борца из Чачка, Доњег Срема и матичне Сутјеске. Занимало их се и са којим познатим фудбалером би се Раде упоредио.

"Ја сам модеран везиста. Радим активно у обе фазе игре. Ја сам 'боx то боx' фудбалер, што би рекли Британци", причао је Крунић.

"Увек су ми говорили да помало подсећам на Хамшика. Мислим да он има боље техничке, а ја физичке квалитете. Идол ми је Кака, мада је он више офанзивни везиста", рекао је и додао:

"Често гледам Де Брујнеа у Манчестер ситију, мислим да имамо исте карактеристике".

Када је на лето 2015. други пут одлазио из Србије после одличне полусезоне у Борцу из Чачка, Крунића је у Емполију сачекао Марко Ђампаоло. Случајно или не - нови тренер Милана.

"Познајем Ђампаола, он је био мој први тренер у Италији. Чини ми се да се није много тога променило на тренинзима. Он има своју визију игре и посвећен је томе", говорио је Крунић, који је забележио 15 наступа код Ђампаола у сезони 2015/16 и допринео пласману на 10. место на табели.

Овај успех није прошао неопажено, па је Ђампаоло прешао у Сампдорију, а путеви су им се други пут укрстили овог јула у Милану.

"Нама фудбалерима може да буде само забавно да радимо са њим. Воли да има посед лопте и млади играчи, попут мене, могу много да напредују уз њега. Могао би да буде веома добар овде. Заслужио је ову шансу".

Сматра да је и он, на свој начин, заслужио шансу на "Сан Сиру".

"Од првог дана у Италији мој циљ је био долазак у велики клуб. Јако сам срећан што је то Милан. Био сам близу Сампдорије у једном тренутку, али се није остварило. Добро је што сам сачекао још мало и придружио се Ђампаолу у још већем клубу", рекао је закључио:

"И ја сам зрелији сада, научио сам много".

На питање о томе шта је научио, рекао је…

"Када сам дошао у Италију недостајало ми је неколико ствари. Нисам био добар пред голом, у завршници, али сам се ове године поправио", рекао је везиста који је у прве две сезоне у Серији А дао три гола, а у претходне две у Серији Б и Серији А постигао по пет - укупно десет.

"Моја снага долази из технике. Могу много да дам на терен када је у питању брза предаја лопте. То је мој најважнији квалитет".

Попут Крунића, стандардан у везном реду Емполија у претходне две сезоне био је Исмаел Бенасер, у чији је трансфер из Арсенала унета занимљива клаузула према којој је клуб из Лондона имао могућност да изједначи сваку званичну понуду која буде стигла за Алжирца и на тај начин "откупи назад" његов уговор.

Председник Фабрисио Корси обавестио је ове недеље директоре "тобџија" да је у клуб стигла понуда Милана од 16 милиона евра и релативно брзо добио одговор да менаџер Унаи Емери нема Бенасера у плановима. По свему судећи, када вечерас буде одиграо финалну утакмицу Афричког купа нација у Каиру, Алжирац ће и формално постати "росонеро".

Новинари су питали Крунића да ли је ургирао да Милан доведе његовог дојучерашњег саиграча, када је већ Арсенал одбио да га врати.

"Мислим да је спреман, али нисам о томе причао ни са ким. Разговоре тог типа имао сам само са спортским директором Емполија пре него што сам потписао за Милан", рекао је Крунић.

"Наравно да сам се у себи питао постоји ли шанса да опет играмо заједно. Он је веома, веома, веома добар. Више је него спреман за овакав трансфер и долазак у велики клуб. Играо сам и са Паредесом и са Пјанићем, Бенасер је веома близу њих. Волео бих да дође, имао би шансе да успе овде".

Бенасер има 21 годину и изабран је за најбољег играча прве фазе Афричког купа нација, чије је финале заказано за вечерас од 21 час. Састају се Алжир и Сенегал.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар