Јуве и Рома све договорили!

Сада терају Игуаина да прихвати трансфер и одрекне се пара! Пипити одузет дрес са бројем „девет“.

Фудбал 20.07.2019 | 21:37
Јуве и Рома све договорили!
Јувентус и Рома су се договорили око трансфера Гонзала Игуаина. Сада остаје тежи део посла... Убеђивање Игуаина да пређе у Рим.

Договор два клуба гласи овако: Рома плаћа 9.000.000 евра за позајмицу плус 27.000.000 евра за опцију откупа уговора наредног лета. Међутим, то ништа не вреди без Игуаиновог пристанка.

А Пипита за сада не пристаје.

Он има још две године уговора са Бјанконерима који му гарантује 9.000.000 евра по сезони до лета 2021. године. То је тренутно трећа највећа плата у Серији А, иза Роналдове и Де Лихтове и јасно је да Рома то не може да плати. А Јувентус је свестан Рминих лимита и покушава да помогне Вучици.

Ромин макскимим за плату играча је оно што остаје слободно у буџету када оде Един Џеко. А то је 4.500.000 евра годишње колико је имао Босанац и толико је Вучица спремна да понуди Пипити.

Али, зашто би неко ко зарађује 9.000.000 евра годишње ишао негде где ће зарађивати дупло мање?

Јувентус је дошао на идеју да понуди Игуаину продужење уговора за још две године. Али би плата била преполовљена. То значи да би се оних 18.000.000 који следују Аргентинцу до лета 2021. сада само растегло на дупло дужи период до 2023. године. Дакле, он би добио исти новац. Али за четири уместо за две године. И тако би пропустио шансу да 2021. године још негде потпише уносан уговор и заради још више.

Два клуба су направила математику како да оба остану на истим трошковима, али су довели Игуаина у ситуацију да губи чист новац који би касније могао да заради негде друго. Аргентинца је звао и Ромин тренер Фонсека да га убеђује, али није добио потврдан одговор. Тачније, Игуаин не одговара ништа и наставља да тренира са Јувентусом.

Клуб му је већ одузео дрес са бројем „девет“ и Пипита је морао да узме број 21. То је само почетак притиска који ће Јувентус вршити на Игуаина да оде и да им растерети буџет како би коначно кренули у напад на његовог земљака Икардија којег чека слободна „деветка“.

Видећемо да ли ће Игуаин добити шансу да игра на припремама. Ако је не буде добио, то је јасан сигнал да му је Јуве прети потпуном маргинализацијом ако остане у клубу. У незгодној ситуацији ће бити тренер Маурицио Сари који има одличан однос са Игуаином, тренирао га је у Наполију и Челсију, желео је да га задржи и у Јувентусу, али не сме да се супроставља управи клуба која жели да отера Аргентинца.

У целој ситуацији су најсрећнији Наполитанци. Не заборављају како је Игуаин издао Наполи због Јувентуса и сада ликују због онога што је доживео у Торину после три године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар