Juve i Roma sve dogovorili!

Sada teraju Iguaina da prihvati transfer i odrekne se para! Pipiti oduzet dres sa brojem „devet“.

Fudbal 20.07.2019 | 21:37
Juve i Roma sve dogovorili!
Juventus i Roma su se dogovorili oko transfera Gonzala Iguaina. Sada ostaje teži deo posla... Ubeđivanje Iguaina da pređe u Rim.

Dogovor dva kluba glasi ovako: Roma plaća 9.000.000 evra za pozajmicu plus 27.000.000 evra za opciju otkupa ugovora narednog leta. Međutim, to ništa ne vredi bez Iguainovog pristanka.

A Pipita za sada ne pristaje.

On ima još dve godine ugovora sa Bjankonerima koji mu garantuje 9.000.000 evra po sezoni do leta 2021. godine. To je trenutno treća najveća plata u Seriji A, iza Ronaldove i De Lihtove i jasno je da Roma to ne može da plati. A Juventus je svestan Rminih limita i pokušava da pomogne Vučici.

Romin makskimim za platu igrača je ono što ostaje slobodno u budžetu kada ode Edin Džeko. A to je 4.500.000 evra godišnje koliko je imao Bosanac i toliko je Vučica spremna da ponudi Pipiti.

Ali, zašto bi neko ko zarađuje 9.000.000 evra godišnje išao negde gde će zarađivati duplo manje?

Juventus je došao na ideju da ponudi Iguainu produženje ugovora za još dve godine. Ali bi plata bila prepolovljena. To znači da bi se onih 18.000.000 koji sleduju Argentincu do leta 2021. sada samo rasteglo na duplo duži period do 2023. godine. Dakle, on bi dobio isti novac. Ali za četiri umesto za dve godine. I tako bi propustio šansu da 2021. godine još negde potpiše unosan ugovor i zaradi još više.

Dva kluba su napravila matematiku kako da oba ostanu na istim troškovima, ali su doveli Iguaina u situaciju da gubi čist novac koji bi kasnije mogao da zaradi negde drugo. Argentinca je zvao i Romin trener Fonseka da ga ubeđuje, ali nije dobio potvrdan odgovor. Tačnije, Iguain ne odgovara ništa i nastavlja da trenira sa Juventusom.

Klub mu je već oduzeo dres sa brojem „devet“ i Pipita je morao da uzme broj 21. To je samo početak pritiska koji će Juventus vršiti na Iguaina da ode i da im rastereti budžet kako bi konačno krenuli u napad na njegovog zemljaka Ikardija kojeg čeka slobodna „devetka“.

Videćemo da li će Iguain dobiti šansu da igra na pripremama. Ako je ne bude dobio, to je jasan signal da mu je Juve preti potpunom marginalizacijom ako ostane u klubu. U nezgodnoj situaciji će biti trener Mauricio Sari koji ima odličan odnos sa Iguainom, trenirao ga je u Napoliju i Čelsiju, želeo je da ga zadrži i u Juventusu, ali ne sme da se suprostavlja upravi kluba koja želi da otera Argentinca.

U celoj situaciji su najsrećniji Napolitanci. Ne zaboravljaju kako je Iguain izdao Napoli zbog Juventusa i sada likuju zbog onoga što je doživeo u Torinu posle tri godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar