СП: Падају похвале на рачун подмлађених ''делфина''!

Јунак Ристичевић о одбранама, Савић: Озбиљно добро! Ватерполисти Србије добили велике похвале од свог тренера Дејана Савића за одличну игру против Грчке и директног пласмана у четвртфинале Светског првенства. Ево шта каже он, а шта јунак меча, голман Димитрије Ристичевић.

Остали спортови 19.07.2019 | 21:37
СП: Падају похвале на рачун подмлађених ''делфина''!
Ко би рекао да ће бити тако лако и убедљиво... Србије је одиграла убедљиву утакмицу против Грке (9:3) и обезбедила је директан пласман у четвртфинале Светског првенства у Јужној Кореји.

Готово све у игри српског тима је било добро - напад са играчем више, одбрана са играчем мање, на голу феноменални Димитрије Ристичевић.

Више него довољно за похвале оног који ретко хвали јавно - селектора Дејана Савића, али је наравно, јасно поручио подмлађеном тиму да не лети.

"Озбиљна представа Србије са играчем мање. То је важан сегмент када се игра против екипе каква је Грчка јер може да додје у проблем са искључењима. Допринело је ово победи. Ова победа ништа, не значи, не смемо да полетимо. Још ништа нисмо урадили", рекао је Дејан Савић, тренер ватерполо тима Србије, чијие је УНИQА званично осгурање.

Грци су Србији дали три гола. Сва три у прве две четвртине. Од полувремена НИЈЕДАН. Кад год би имали играча више, градили акције, шутирали... увек би наилазили на непремостиву препреку - голмана Димитрија Ристичевића.

Његове руке су биле... СВУДА!

"Наш адут је увек одбрана. Данас је била одлична, са играчем мање смо се добро бранили. Оставили смо их на три гола а то репрезентацију каква је Грчка није нимало лако да се уради. Сада имамо времена да предахнемо али и да се припремимо за наредни меч. Верујем да ће то да буде Шпанија а нама је најважније да задржимо овакав ритам и да будемо још бољи. И верујем да ће тако да буде", рекао је некадашњи голман Партизана, не желевши ни у једном тренутку да себе стави у први план.

Сава Ранђеловић, који је у четвртак прославио 26. рођендан и од саиграча добио торту, данас је добио још бољи поклон:

"Искрено сам очекивао да буде тешка утакмица. Све смо урадили у одбрани што смо желели, нису дали гол пуне две четвртине. Тек сада следи праве утакмице. Има времена да се што боље припремимо за ривала а мислим да ће то бити Шпанија", каже један од "ветерана" у српском тиму.

Страхиња Рашовић је био тачан кад је требало: "НИсам очекивао овако убедљиво а то је доказ да можемо да урадуимо нешто. Ни случајно нема еуфорије, морамо да останемо на земљи, да се припремимо и да у четвртфиналу одиграмо још боље. Одбрана је главна, а у нападу ћемо увек нешто да урадимо".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар