SP: Padaju pohvale na račun podmlađenih ''delfina''!

Junak Rističević o odbranama, Savić: Ozbiljno dobro! Vaterpolisti Srbije dobili velike pohvale od svog trenera Dejana Savića za odličnu igru protiv Grčke i direktnog plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Evo šta kaže on, a šta junak meča, golman Dimitrije Rističević.

Ostali sportovi 19.07.2019 | 21:37
SP: Padaju pohvale na račun podmlađenih ''delfina''!
Ko bi rekao da će biti tako lako i ubedljivo... Srbije je odigrala ubedljivu utakmicu protiv Grke (9:3) i obezbedila je direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Gotovo sve u igri srpskog tima je bilo dobro - napad sa igračem više, odbrana sa igračem manje, na golu fenomenalni Dimitrije Rističević.

Više nego dovoljno za pohvale onog koji retko hvali javno - selektora Dejana Savića, ali je naravno, jasno poručio podmlađenom timu da ne leti.

"Ozbiljna predstava Srbije sa igračem manje. To je važan segment kada se igra protiv ekipe kakva je Grčka jer može da dodje u problem sa isključenjima. Doprinelo je ovo pobedi. Ova pobeda ništa, ne znači, ne smemo da poletimo. Još ništa nismo uradili", rekao je Dejan Savić, trener vaterpolo tima Srbije, čijie je UNIQA zvanično osguranje.

Grci su Srbiji dali tri gola. Sva tri u prve dve četvrtine. Od poluvremena NIJEDAN. Kad god bi imali igrača više, gradili akcije, šutirali... uvek bi nailazili na nepremostivu prepreku - golmana Dimitrija Rističevića.

Njegove ruke su bile... SVUDA!

"Naš adut je uvek odbrana. Danas je bila odlična, sa igračem manje smo se dobro branili. Ostavili smo ih na tri gola a to reprezentaciju kakva je Grčka nije nimalo lako da se uradi. Sada imamo vremena da predahnemo ali i da se pripremimo za naredni meč. Verujem da će to da bude Španija a nama je najvažnije da zadržimo ovakav ritam i da budemo još bolji. I verujem da će tako da bude", rekao je nekadašnji golman Partizana, ne želevši ni u jednom trenutku da sebe stavi u prvi plan.

Sava Ranđelović, koji je u četvrtak proslavio 26. rođendan i od saigrača dobio tortu, danas je dobio još bolji poklon:

"Iskreno sam očekivao da bude teška utakmica. Sve smo uradili u odbrani što smo želeli, nisu dali gol pune dve četvrtine. Tek sada sledi prave utakmice. Ima vremena da se što bolje pripremimo za rivala a mislim da će to biti Španija", kaže jedan od "veterana" u srpskom timu.

Strahinja Rašović je bio tačan kad je trebalo: "NIsam očekivao ovako ubedljivo a to je dokaz da možemo da uraduimo nešto. Ni slučajno nema euforije, moramo da ostanemo na zemlji, da se pripremimo i da u četvrtfinalu odigramo još bolje. Odbrana je glavna, a u napadu ćemo uvek nešto da uradimo".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar