Освајају медаље а Мићић игнорише

- Упркос чињеници да немају адекватне услове за тренинге, одговарајући салу и довољно финансијских средстава за учешће на такмичењима, напорни тренинзи и лична одрицања резултирају и добрим резултатима, рекордима, медаљама и наградама које освајају на такмичењима.

Република Српска 19.07.2019 | 14:34
Освајају медаље а Мићић игнорише
У Атлетском клубу „Академац“ из Бијељине нема паузе нити годишњих одмора.

И ових врелих јулских дана можете их видјети на ГРадском стадиону , у Градском парку, негдје у природи, на пропланцима Мајевице, гдје вриједно тренирају и припремају се за атлетска такмичења.

Упркос чињеници да немају адекватне услове за тренинге, одговарајући салу и довољно финансијских средстава за учешће на такмичењима, напорни тренинзи и лична одрицања резултирају и добрим резултатима, рекордима, медаљама и наградама које освајају на такмичењима.

Већ сада међу младим атлетичарима издваја се неколико њих који освајају медаље широм РС и БиХ, али и у региону. То су Ема Ковач, Лана Беновић, Јелена Васиљевић и друге младе атлетичарке.



Један од тренера у АК „Академац“, Миодраг Марјановић с поносом истиче да младе атлетичарке освајају награде и постижу запажене резултате на такмичењима.



„У првој екипи издваја се десетак дјевојчица и дјевојака, узрасне категорије од атлетских школа, цицибанки, пионирки и јуниорки. Ту су вишеструке државне првакиње и првакиње РС. Од најмлађих издвојио бих једанаестогодишњу Ему Ковач, коју тренирам непуне двије године. На такмичењима је учествовала у протеклих годину дана и нема такмичења на коме није освојила прво или друго мјесто. Доноси нам, углавном, златне медаље. Ове године, на почетку сезоне, побиједила је на традиционалном Међународном бијелом кросу који се организује већ 66 година у Кошутњаку, у Београду.

Знали смо да је талентована, али нисмо знали да ће побиједити и да ће у Бијељину донијети пехар и златну медаљу. Наступала је на државном првенству цицибанки и убједљиво је побиједила у дисциплини 600 метара. Показала се добро и у дисциплинама на 60, односно на 200 и 300 метара. Ема Ковач је тренутно најбоља у БиХ и Србији у дисциплини 600 метара. Постигла је најбољи резултат од 1,46 минута, што је најбољи резултат у БиХ у овој узрасној категорији и у овој дисциплини. Поменуо бих и Лану Беновић (15), која је у категорији старијих пионирки. До сада је три пута обарала дворански рекорд БиХ на 600 метара. Актуелна је државна првакиња БиХ и РС. Лана трчи у дисциплинама и на 300, па чак и до 800 метара.

Побиједила је у финалу Малих олимпијских игара РС у овој години и добила је похвалу Министарства породице, младине и спорта. Поменуо бих и јуниорку Јелену Васиљевић, која је вишеструка државна првакиња и поново се вратила у клуб након краће временске паузе.

Ема Ковач је у овој години постала и државна првакиња на 1.000 метара, у дисциплини крос, најтежој дисциплини у атлетици. Објединила је двије титуле државног првака. Трострука је првакиња РС и двострука првакиња БиХ. Осим тренера Миодрага Марјановића, на краћим и средњим пругама, у АК „Академац“ младе талентоване атлетичаре тренира, на дужим пругама, и Живорад Секулић, предсједник Атлетског клуба „Академац“.



АК „Академац“ у прошлој години је имао најбоље резултате откако постоји овај клуб. Награђени су тако што су им за двије године, каже Марјановић, двоструко умањена средства из буџета за спорт. Као чланови АС РС и АС БиХ, уз обазне уплате котизација и трошкова наступа на такмичењима, од града у овој години могу очекивати свега око 2.000 КМ. Марјановић каже да годишње учествују на двадесетак такмичења, тако да тренутно највећи финансијски терет подносе родитељи младих и талентованих атлетичара. Уколико, пак, родитељи нису у могућности да исфинансирају наступе на такмичењима, онда је узалудан и таленат који дјеца потврђују на атлетским стазама.

(Десавањаубијељини)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Е

19.07.2019 12:42

ЦЕСТИТКЕ ДЈЕВОЈКАМА.НЕДА МИЦО НИ БОГУ ТАМЈАНА..КАД ТРЦИТЕ КРАЈ КАНАЛА ДАСНИЦА ВИДЈЕЦЕТЕ ОНЕ РАДНИКЕ НА ВРЕЛИНИ БЕЗ ПЛАТЕ..А КАД ЦЕ МИЦО ДАТИ ДА СЕ ОВИМ РОБОВИМА ПЛАТЕ ДАЈУ..ТО БОГ ЗНА..УСПЈЕЦЕТЕ АКО ВАС РОДИТЕЉИ ФИМАНСИРАЈУ..И МОЈИ СУ ФАЛУЛТЕТЕ ЗАВРСИЛИ ЈА ИХ СА МУКОМ СКОЛОВАО..МИЦО.ДОДИК..СТО РАЗЛИГА ДА ПОТРЦИТЕ У ДРУГУ ЗЕМЉУ БЕЗ ЗАУСТАВЉАЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.07.2019 15:30

не уништавајте здравље тим девојчицама, није то за њих.

Name

Xx

19.07.2019 13:32

Ниста боље није ни у Бл. Дјеца балетске сколе донијела двије златне медаље са дрзавног и интернационалног нивоа. Све троскове сносе родитељи. Бајни градонацелник није се удостојио да им приреди пријем. То је Радојциц у кога се куну. Све успјехе дјеце игнорисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

19.07.2019 13:39

Браво децо! Само ви тренирајте! Они који чекају да се испуне сви услови никад и не ураде ништа. Пример су наши српски ватерполисти. У земљи која има десетак честитих базена они су стасали у најбољу екипу на планети и побеђују све који су рођени на морима, океанима, оне који базене имају још у основним школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

19.07.2019 13:50

ДОК МУ БУРЛЕ ДА ЦРВЕНО СВИЈЕТЛО ОНДА ЦЕ ДАТИ КАКО ОБРВАН ДА ДА КАД СЕ ПОДВУКО БУРЛИ НАЗАЛОСТ СТО ПРЉА СТРАНКУ СДС ТО ЈЕ ПАПАК СЛЕДЕЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.07.2019 14:16

Нови папак и изданик планира кренути пуем Обрена Петровића,али са лосим крајем!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неправда

19.07.2019 14:27

Да могу, узели би себи све, проклети и похлепни, одваљивали би и од неба. Не цијене они резултате, жртве, постене , ни младе, ни старије, не виде ништа од свог умишљеног ега и грабежи за још. Дјеца су златна, боље да ипак увиде каква је ово болесна средина, још док су мали. Цијениће касније више себе, а ја им желим да пронађу свој заслужени пут, награде ће доћии, правда нађе свој пут.

Name

Милос

19.07.2019 14:20

Мићо Мићић је подметнуто кукавичије јаје у СДС-у које је до сада у договору са Додиком побједјивао на локалним а Додику помагао на општим изборима! Медјутим,овај пут неће моћи бити кандидат СДС-а,мораће отворено ићи код Додика,само што овоме више не требају потрошене муштикле!? Мићићу,завршио си каријеру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

19.07.2019 17:13

Мициц. Радојциц. режимски папци отимају народно

Name

Петар П.

19.07.2019 15:29

Тренер направио саби посао. Тренира дјецу атлетику. То је лијепо. Тренирање плаћају родитељи. Родитељи плаћају и одласке на такмичења. Да се разумијемо, не браним Мичу, али у БН има 30-40 приватних клубова. Не може се се то све испратити. Једноставно људи су од спорта направили посао. Волио бих да ме неко демантује. Коме овакав спорт треба. Осим пар гребатора, другом ником. Ионако се превелика средства из издвајају за спорт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг

19.07.2019 16:12

Овај тренер је 5 (пет) година тренирао дјецу за Дз. Толико о бизнису. Најбоље срат по другом и бити паметан за тастатуром. Бијељина има само један активан АК, тако да има воље било би и нацина.