Osvajaju medalje a Mićić ignoriše

- Uprkos činjenici da nemaju adekvatne uslove za treninge, odgovarajući salu i dovoljno finansijskih sredstava za učešće na takmičenjima, naporni treninzi i lična odricanja rezultiraju i dobrim rezultatima, rekordima, medaljama i nagradama koje osvajaju na takmičenjima.

Republika Srpska 19.07.2019 | 14:34
Osvajaju medalje a Mićić ignoriše
U Atletskom klubu „Akademac“ iz Bijeljine nema pauze niti godišnjih odmora.

I ovih vrelih julskih dana možete ih vidjeti na GRadskom stadionu , u Gradskom parku, negdje u prirodi, na proplancima Majevice, gdje vrijedno treniraju i pripremaju se za atletska takmičenja.

Uprkos činjenici da nemaju adekvatne uslove za treninge, odgovarajući salu i dovoljno finansijskih sredstava za učešće na takmičenjima, naporni treninzi i lična odricanja rezultiraju i dobrim rezultatima, rekordima, medaljama i nagradama koje osvajaju na takmičenjima.

Već sada među mladim atletičarima izdvaja se nekoliko njih koji osvajaju medalje širom RS i BiH, ali i u regionu. To su Ema Kovač, Lana Benović, Jelena Vasiljević i druge mlade atletičarke.



Jedan od trenera u AK „Akademac“, Miodrag Marjanović s ponosom ističe da mlade atletičarke osvajaju nagrade i postižu zapažene rezultate na takmičenjima.



„U prvoj ekipi izdvaja se desetak djevojčica i djevojaka, uzrasne kategorije od atletskih škola, cicibanki, pionirki i juniorki. Tu su višestruke državne prvakinje i prvakinje RS. Od najmlađih izdvojio bih jedanaestogodišnju Emu Kovač, koju treniram nepune dvije godine. Na takmičenjima je učestvovala u proteklih godinu dana i nema takmičenja na kome nije osvojila prvo ili drugo mjesto. Donosi nam, uglavnom, zlatne medalje. Ove godine, na početku sezone, pobijedila je na tradicionalnom Međunarodnom bijelom krosu koji se organizuje već 66 godina u Košutnjaku, u Beogradu.

Znali smo da je talentovana, ali nismo znali da će pobijediti i da će u Bijeljinu donijeti pehar i zlatnu medalju. Nastupala je na državnom prvenstvu cicibanki i ubjedljivo je pobijedila u disciplini 600 metara. Pokazala se dobro i u disciplinama na 60, odnosno na 200 i 300 metara. Ema Kovač je trenutno najbolja u BiH i Srbiji u disciplini 600 metara. Postigla je najbolji rezultat od 1,46 minuta, što je najbolji rezultat u BiH u ovoj uzrasnoj kategoriji i u ovoj disciplini. Pomenuo bih i Lanu Benović (15), koja je u kategoriji starijih pionirki. Do sada je tri puta obarala dvoranski rekord BiH na 600 metara. Aktuelna je državna prvakinja BiH i RS. Lana trči u disciplinama i na 300, pa čak i do 800 metara.

Pobijedila je u finalu Malih olimpijskih igara RS u ovoj godini i dobila je pohvalu Ministarstva porodice, mladine i sporta. Pomenuo bih i juniorku Jelenu Vasiljević, koja je višestruka državna prvakinja i ponovo se vratila u klub nakon kraće vremenske pauze.

Ema Kovač je u ovoj godini postala i državna prvakinja na 1.000 metara, u disciplini kros, najtežoj disciplini u atletici. Objedinila je dvije titule državnog prvaka. Trostruka je prvakinja RS i dvostruka prvakinja BiH. Osim trenera Miodraga Marjanovića, na kraćim i srednjim prugama, u AK „Akademac“ mlade talentovane atletičare trenira, na dužim prugama, i Živorad Sekulić, predsjednik Atletskog kluba „Akademac“.



AK „Akademac“ u prošloj godini je imao najbolje rezultate otkako postoji ovaj klub. Nagrađeni su tako što su im za dvije godine, kaže Marjanović, dvostruko umanjena sredstva iz budžeta za sport. Kao članovi AS RS i AS BiH, uz obazne uplate kotizacija i troškova nastupa na takmičenjima, od grada u ovoj godini mogu očekivati svega oko 2.000 KM. Marjanović kaže da godišnje učestvuju na dvadesetak takmičenja, tako da trenutno najveći finansijski teret podnose roditelji mladih i talentovanih atletičara. Ukoliko, pak, roditelji nisu u mogućnosti da isfinansiraju nastupe na takmičenjima, onda je uzaludan i talenat koji djeca potvrđuju na atletskim stazama.

(Desavanjaubijeljini)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

E

19.07.2019 12:42

CESTITKE DJEVOJKAMA.NEDA MICO NI BOGU TAMJANA..KAD TRCITE KRAJ KANALA DASNICA VIDJECETE ONE RADNIKE NA VRELINI BEZ PLATE..A KAD CE MICO DATI DA SE OVIM ROBOVIMA PLATE DAJU..TO BOG ZNA..USPJECETE AKO VAS RODITELJI FIMANSIRAJU..I MOJI SU FALULTETE ZAVRSILI JA IH SA MUKOM SKOLOVAO..MICO.DODIK..STO RAZLIGA DA POTRCITE U DRUGU ZEMLJU BEZ ZAUSTAVLJANJA

ODGOVORITE
Name

re

19.07.2019 15:30

ne uništavajte zdravlje tim devojčicama, nije to za njih.

Name

Xx

19.07.2019 13:32

Nista bolje nije ni u Bl. Djeca baletske skole donijela dvije zlatne medalje sa drzavnog i internacionalnog nivoa. Sve troskove snose roditelji. Bajni gradonacelnik nije se udostojio da im priredi prijem. To je Radojcic u koga se kunu. Sve uspjehe djece ignorise.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

19.07.2019 13:39

Bravo deco! Samo vi trenirajte! Oni koji čekaju da se ispune svi uslovi nikad i ne urade ništa. Primer su naši srpski vaterpolisti. U zemlji koja ima desetak čestitih bazena oni su stasali u najbolju ekipu na planeti i pobeđuju sve koji su rođeni na morima, okeanima, one koji bazene imaju još u osnovnim školama.

ODGOVORITE
Name

hm

19.07.2019 13:50

DOK MU BURLE DA CRVENO SVIJETLO ONDA CE DATI KAKO OBRVAN DA DA KAD SE PODVUKO BURLI NAZALOST STO PRLJA STRANKU SDS TO JE PAPAK SLEDECI

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.07.2019 14:16

Novi papak i izdanik planira krenuti puem Obrena Petrovića,ali sa losim krajem!?

ODGOVORITE
Name

Nepravda

19.07.2019 14:27

Da mogu, uzeli bi sebi sve, prokleti i pohlepni, odvaljivali bi i od neba. Ne cijene oni rezultate, žrtve, postene , ni mlade, ni starije, ne vide ništa od svog umišljenog ega i grabeži za još. Djeca su zlatna, bolje da ipak uvide kakva je ovo bolesna sredina, još dok su mali. Cijeniće kasnije više sebe, a ja im želim da pronađu svoj zasluženi put, nagrade će doćii, pravda nađe svoj put.

Name

Milos

19.07.2019 14:20

Mićo Mićić je podmetnuto kukavičije jaje u SDS-u koje je do sada u dogovoru sa Dodikom pobjedjivao na lokalnim a Dodiku pomagao na opštim izborima! Medjutim,ovaj put neće moći biti kandidat SDS-a,moraće otvoreno ići kod Dodika,samo što ovome više ne trebaju potrošene muštikle!? Mićiću,završio si karijeru!

ODGOVORITE
Name

Srbo

19.07.2019 17:13

Micic. Radojcic. režimski papci otimaju narodno

Name

Petar P.

19.07.2019 15:29

Trener napravio sabi posao. Trenira djecu atletiku. To je lijepo. Treniranje plaćaju roditelji. Roditelji plaćaju i odlaske na takmičenja. Da se razumijemo, ne branim Miču, ali u BN ima 30-40 privatnih klubova. Ne može se se to sve ispratiti. Jednostavno ljudi su od sporta napravili posao. Volio bih da me neko demantuje. Kome ovakav sport treba. Osim par grebatora, drugom nikom. Ionako se prevelika sredstva iz izdvajaju za sport.

ODGOVORITE
Name

Miodrag

19.07.2019 16:12

Ovaj trener je 5 (pet) godina trenirao djecu za Dz. Toliko o biznisu. Najbolje srat po drugom i biti pametan za tastaturom. Bijeljina ima samo jedan aktivan AK, tako da ima volje bilo bi i nacina.