ЛЕ: Партизан и Чука у понедјељак на жријебу у Ниону!

Никако Трабзон и Глазгов Ренџерс, заобићи и Марка Николића! Партизан и Чукарички чекају ривале.

Фудбал 19.07.2019 | 22:30
ЛЕ: Партизан и Чука у понедјељак на жријебу у Ниону!
У Лиги шампиона је све то много јасније, па Црвена звезда већ зна шест потенцијалних ривала са којима ће моћи да се одмери у трећем колу квалификација ако претходно прође Хелсинки. У најгорем сценарију Ајакс, не би се баш обрадовали ни Селтику, Динаму из Загреба, нешто повољнија опција је Копенхаген, а жељени ривали – БАТЕ Борисов и АПОЕЛ.

У Лиги Европе, пак, Партизан и Чукарички бар тренутно не могу ни да праве никакве пројекције, јер ће на жребуза треће коло квалификација учествовати чак 52 клуба што круг потенцијалних противника своди на чак 26 имена.

Додуше, Уефа ће на дан жреба или најраније у недељу поделити екипе у подгрупе. Биће их четири са по 10 тимова (по пет носилаца и неповлашћених) и једна са 12 екипа (шест носилаца и шест неповлашћених).

И Партизан и Чукарички ће бити у групи носилаца. Партизан јер се за то право изборио резултатима у ранијим сезонама. Чукарички јер ће у другом колу ићи на Молде, па ће, ако прође Норвежане, преузети њихову статус повлашћеног тима.

Како било, ако рачунамо свих 26 потенцијалних ривала јасно је већ сада да би убедљиво најгори могући ривали били турски Трабзон, Глазгов Ренџерс, а ваљало би избећи и Фехервар, бивши Видеотон, који са клупе води некадашњи Партизанов тренер Марко Николић. Мађари су иначе тим са највећим коефицијентом међу неповлашћеним тимовима.

Не би било добро извући ни победника меча Антверпен – Виторул или Лехија Гдањска – Брондби, не треба потценити ни другог представника из Турске, Јени Малатју, за који игра Мичел Доналд, а који је овог лета појачао и некадашњи Бешикташе ас Гокхан Торе.

Уосталом, у трећем колу већ се у такмичење укључују тимови које црно-бели са Топчидерског и Бановог брда никако не би смели да потцене.  Аустрија Беч, Утрехт, Габала, Јаблонец, Арис, Абердин, Универзитатеа... Нису то тимови којих се не треба плашити, али јесу тимови који свакоме могу да запрже чорбу ако их не узме за озбиљно.

Рецимо да би најбоља опција била победник меча између Вентспилса и Гзире, мада су Малтежани јуче изненадили Хајдук из Сплита с тим да верујемо да је то био само инцидент, а не доказ некаквог великог успона фудбала на том медитеранском острву.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар