LE: Partizan i Čuka u ponedjeljak na žrijebu u Nionu!

Nikako Trabzon i Glazgov Rendžers, zaobići i Marka Nikolića! Partizan i Čukarički čekaju rivale.

Fudbal 19.07.2019 | 22:30
LE: Partizan i Čuka u ponedjeljak na žrijebu u Nionu!
U Ligi šampiona je sve to mnogo jasnije, pa Crvena zvezda već zna šest potencijalnih rivala sa kojima će moći da se odmeri u trećem kolu kvalifikacija ako prethodno prođe Helsinki. U najgorem scenariju Ajaks, ne bi se baš obradovali ni Seltiku, Dinamu iz Zagreba, nešto povoljnija opcija je Kopenhagen, a željeni rivali – BATE Borisov i APOEL.

U Ligi Evrope, pak, Partizan i Čukarički bar trenutno ne mogu ni da prave nikakve projekcije, jer će na žrebuza treće kolo kvalifikacija učestvovati čak 52 kluba što krug potencijalnih protivnika svodi na čak 26 imena.

Doduše, Uefa će na dan žreba ili najranije u nedelju podeliti ekipe u podgrupe. Biće ih četiri sa po 10 timova (po pet nosilaca i nepovlašćenih) i jedna sa 12 ekipa (šest nosilaca i šest nepovlašćenih).

I Partizan i Čukarički će biti u grupi nosilaca. Partizan jer se za to pravo izborio rezultatima u ranijim sezonama. Čukarički jer će u drugom kolu ići na Molde, pa će, ako prođe Norvežane, preuzeti njihovu status povlašćenog tima.

Kako bilo, ako računamo svih 26 potencijalnih rivala jasno je već sada da bi ubedljivo najgori mogući rivali bili turski Trabzon, Glazgov Rendžers, a valjalo bi izbeći i Fehervar, bivši Videoton, koji sa klupe vodi nekadašnji Partizanov trener Marko Nikolić. Mađari su inače tim sa najvećim koeficijentom među nepovlašćenim timovima.

Ne bi bilo dobro izvući ni pobednika meča Antverpen – Vitorul ili Lehija Gdanjska – Brondbi, ne treba potceniti ni drugog predstavnika iz Turske, Jeni Malatju, za koji igra Mičel Donald, a koji je ovog leta pojačao i nekadašnji Bešiktaše as Gokhan Tore.

Uostalom, u trećem kolu već se u takmičenje uključuju timovi koje crno-beli sa Topčiderskog i Banovog brda nikako ne bi smeli da potcene.  Austrija Beč, Utreht, Gabala, Jablonec, Aris, Aberdin, Univerzitatea... Nisu to timovi kojih se ne treba plašiti, ali jesu timovi koji svakome mogu da zaprže čorbu ako ih ne uzme za ozbiljno.

Recimo da bi najbolja opcija bila pobednik meča između Ventspilsa i Gzire, mada su Maltežani juče iznenadili Hajduk iz Splita s tim da verujemo da je to bio samo incident, a ne dokaz nekakvog velikog uspona fudbala na tom mediteranskom ostrvu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar