СП: Савићеви "резервисти" разбили Грчку за 1/4-финале!

Подмлађена селекција Србије декласирала је Грчку 9:3 у трећем колу и освојила Групу А чиме је изборила директан пласман у четвртфинале Светског првенства.  Рапсодија "делфина", хоботница Ристичевић! Ватерполисти Србије играће у четвртфиналу Светског првенства у ЈУжној Кореји. Сјајна игра против Грчке у одлучујућем мечу за пласман у групи. Феноменални, несавладиви Димитрије Ристичевић! Пали су и Грци: Ристичевић бранио, Мандић бушио! Српски ватерполисти победом од 9:3 обезбедили прво место у Групи А Светског шампионата у Јужној Кореји.

Остали спортови 19.07.2019 | 10:51
СП: Савићеви "резервисти" разбили Грчку за 1/4-финале!
Србија не треба да брине за будућност ватерпола, какав год тим на располагању селектору Дејану Савићу он ће да доминира.

Без капитена Филипа Филиповића, Андрије Прлаиновића, браће Пијетловић, "делфини" су опет показали врхунску класу.

Србија је разбила тим који је ремизирала са одличном Црном Гором, а момци су блистали у сваком аспекту игре спречивши Грке да постигну гол у последњих 14 минута меча.

Напад је функционисао савршено, искористио је шест од осам акција са играчем више, а све то на крилима моћне одбране која је излуђивала Грке.

Хелени су били немоћни испред гола Србије и у нападима са играчем више, искористили су само један од чак 10 прилика!

Када су и успевали да надиграју нашу одбрану, на сцену је ступао фантастични голман Страјо Ристичевић који је одиграо меч каријере са 16 одбрана.

Србију је са четири гола предводио Душан Мандић, који је са два пројектила "нокаутирао" Грке почетком последње четвртине.

Два поготка је постигао Ђорђе Лазић који је са Немањом Вицом одрадио сјајан посао на позицији центра изборивши неколико искључења ривала.

По гол су постигли Виктор и Страхиња Рашовић, те Огњен Стојановић.

Србија сада чека расплет у осмини финала у дуелу између Шпаније и Јапана. "Делфини" ће следећи меч играти 23. јула.

Грчка никада на званичном такмичењу није победила Србију. А то НИЈЕ УСПЕЛА ни данас и мораће да сачека неку нову прилику!

Ватерполо тим Србије, одиграо је феноменалну утакмицу, а први играч био је СЈАЈНИ голман Димитрије Ристичевић, који је "спустио ролетну" и био несавладив!

Србија - Грчка 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0) у последњем мечу у групи. Овиме се Србија директно пласирала у четвртфинале Светског првенства и чека ривала.

Очекивало се да овај меч буде тежак, јер су се Грци "нашпановали" за Светско првенство, али подмлађени српски тим, без седморице искусних ватерполиста, одиграо је заиста феноменалну утакмицу.

Играч више је функционисао готово беспрекорно, одбрана још боље, Душан Мандић је својим головима "повукао" баш кад је требало, а епитет играча утакмице припада некадашњем голману Партизана Димитрију Ристичевићу који је, па... момак је зауставио СВЕ!

Од краја друге четвртине, Ристичевић је "закључао" гол и у стилу реченице из популарне серије "Игра престола" - "НЕ ДАНАС" (#НотТодаy) показао ко је газда. Хватао је "живе лопте", блокирао ударце, одбијао нападе, заустављао је покушпаје Грка и главом... Фрустрирајуће за грчке ватерполисте, који једноставно више нису знали шта да раде, чак су и "зицере" промашивали.

Одлична представа тима Дејана Савића и заслужен пласман у четвртфинале! Одморите момци, па идемо даље!

Српски ватерполисти су забележили и другу победу на Светском првенству у Јужној Кореји чиме су практично обезбедили прво место у Групи А. Након домаћина пред вероватно најбољим тимом на планети пали су, истина очекивано Грци резултатом 9:3 (3:1, 3:2. 0:0, 3:0) Овај пут на мети су нам била наша "браћа" коју смо победили пре две године у борби за бронзу на СП у Будимпешти. Сада нам је, наравно злато у мислима те је овај тријумф показао да дефинитивно имамо чему да се надамо, аса киме ћемом се састаи у осмини финала завиди од исхода сусрета између Шпаније и Јапана у оквиру Групе Ц.

Србија је наставила са "прангијањем" и након 22 поготка које су примили домаћини Светског ФИНА шампионата у Гвангџу и Грцима је "дувало око главе". Први гол на мечу постигао је Душан Мандићопаком дијагоналом, а лопта се о голмана, тачније о његову главу одбила у мрежу. У почетном делу меча виђена је помало и неповезана игра у нападу и то оба тима и слабо коришћење играча више. Први гол за Грке постигао је Гунас два и по минута пре краја прве четвртине. Селектор Савић је од почетка доста комбиновао са саставом, очигледно желевши да у овом мечу, у којем се руку на срце унапред знао победник, иако Грци нису "наивни", да разигра што више пулена.

Предност нашем тиму је вратио Страхиња Рашовћ пошто је остао сам на крилу и тачно 30 секунди након гола противника, вратио је нашу предност. Довољан је био један озбиљнији, савршено организован напад да Делфини покажу ко су и шта су. Елита за себе. Убрзо након поготка се левог, стигао је и са десног крила, али од другог члана "клана Рашовића", Виктора. За лаган крај прве четвертине у којој није вођен наш најбољи ватреполо. Али, није ни морао јер је разлика у квалитету била очевидна буквално од почетка.

Одмах на старту другог дела сусрета узвратили су Грци  са десног крила и са играчем више, али, леворуки Мандић је истом мером узвратио већ у следећем нападу. Такође са десног крила разорним ударцем. Међутим, Грци се нису предфвали и одмах вратили гол минуса одличном соло акцијом центра Муридиса. Серију голова у другој четвртини са левог керила наставио је Стојановић фантастичним шутем који је од воде завршио под пречком. Прангијање са "браћом" се ту  није зауставило, а  наставили су је наши момци и то преко Лазића након изванредне акције. Био је то шести играч више и шести гол за Србију, што је заиста податак за респект. Ту је и стала узајајамна канонада пошто су и селектори појачали одбране, али и голмани су почели да читају шутеве након тешког почетка.

Добра одбрана и можда умор узроци су слабе игре оба тима у нападу након полувремена, те је трећа четвртина завршена, зачудо без голова. Тај сушни период прекинуо је Мандић трећим поготком већ у првом минуту последњег дела игре. Леворуки бомбардер је наставио терор над противницима бомбом са дистанце за највећу предност Сртбије од пет погодака. Тиме је практично одлучен победник овог меча који је био инетерсантан, али не и претерано напет.

Манидићу се, након одлилчне акције нашег тима придружио убзо и Лазић својим другим поготком из исто толико покушаја, чиме је ставио на тачку сусрет у којем је на нашем голу бриљирао, посебно у другом делу када је "спустио ролетне" Димитрије Ристичевић са 16 одбрана, а у наападу четвороструки стрелац Мандић.

ИИИ коло СП, Група А:

Србија – Грчка 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0)
Базен Намбу универзитета, 4.630 места
Судије: Борис Маргета (Сло), Херман Молер (Арг)

Србија: Ристичевић (гк) 16 одбрана, Мандић 4, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук (ц), Лазић 2, Вицо, Дедовић, Јакшић, Драшовић, Стојановић 1, С. Рашовић 1, Добожанов (гк)

Грчка: Зердевас (гк), Генидунијас, Скумпакис, Папанастасију, Фунтулис (ц) 1, Капоцис, Дервисис, Аргиропулос Канакикис, Мурикис 1, Коломвос, Гунас 1, Влахопулос, Галанидис (гк)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар