ЛЕ: Туга, жал - штета! Радник испао на пенале!

Срећа напустила Радник, крај европског сна! Радник је имао резултат који га води у друго коло квалификација све до 87. минута, али је онда концентрација попустила и Бијељинци су примили гол. У продужецима није било голова, да би Спартак био концентрисанији и на пенале славио 3:2.

Фудбал 19.07.2019 | 00:35
ЛЕ: Туга, жал - штета! Радник испао на пенале!
Драма над драмама, нажалост, није срећно окончана по фудбалере Радника.

Бијељинце су три минута дијелила од пласмана у друго коло квалификација за Лигу Европе, али је тада услиједио кикс голмана Далибора Козића, који је до тог момента бриљирао. Спартак је успио доћи до 2:0 и изборити продужетке.

У додатних 30 минута није било голова, па је услиједило извођење једанаестераца.

Чинило се да ће Козић од трагичара постати јунак, јер је успио одбранити чак два једанаестерца, али га саиграчи нису испратили, чак три ударца са "бијеле тачке" нису успјели да претворе у гол, па је Спартак више спретно и срећно, него заслужено, изборио двомеч са Локомотивом из Пловдива.

СПАРТАК - РАДНИК 2:0 (1:0) пенали 3:2
/Собчик 10, Михалек 87/

Радник је поприлично дефанзивно почео меч на стадиону "Антон Малатински" у Трнави, гдје су домаћи фудбалере вођени гласним навијањем око 11.000 гледалаца, кренули офанзивно од старта и тај пресинг уродио је плодом већ у 10. минуту.

Лоше је реаговала одбрана Радника, што је казнио Алекс Собчик и затресао мрежу Козића.

Настављени су тада напади домаћих, који су играли изузетно грубо, а велико је питање који би исход меча био да је судија Рахим Хасанов умјесто жутог, у 27. минуту показао црвени картон Тимотеју Захуменском, који је као посљедњи играч одбране лактом ударио Демира Пецу.

Спартак је био доминантан и у наставку меча.

Константно је пријетила опасност голу гостију од стране Бразилца Рафаела Тавареша До Сантоса, који је имао неколико сјајних прилика, које је успио да одбрани Козић. Најбољу од њих у гол није успио да претвори у 62. минуту, када се испријечила пречка.

Ипак, одбрана Радника није издржала до краја.

ШУТЕВИ

Колико је Спартак био доминантан, говори и број упућених шутева ка голу ривала. Тако су Словаци шутирали чак 27 пута, од чека 11 пута у оквир, док Радник током свих 120 минута није упутио нити један ударац ка противничком голу. Бијељинци су имали свега три шута, који су завршили поред гола.

У 87. минуту услиједила је већ описана грешка Козића, коју је у гол претворио Кристијан Михалек.

У продужецима није виђено много тога, с обзиром да су играчи обје екипе били изузетно исцрпљени.

Могао је Радник учинити нешто више, с обзиром да је посљедњих 12 минута одиграо са играчем више. Због два жута картона раније је у свлачионицу морао капитен домаћих Богдан Митреа.

Ипак, тим Младена Жижовића није успио опасније запријетити, па је пенал-лутрија одлучила укупног побједника.

Тешија, Собчик и Јакубек били су прецизни за Спартак, Козић је одбранио шутеве Захуменског и Лукаса, али шта то вриједи када је словачки голман Русов одбранио ударце Мотике и Попаре, док је Плавшић шутирао високо преко гола. Прецизни су били само Мерајић и Мекић.

Упркос тријумфу у првом мечу у Бањалуци (2:0), Радник је тако поново елиминисан на првој препреци, баш као и прије три године када је боља била бугарска екипа Берое (0:0, 0:2).

Ипак, остаће записано да су Бијељинци у свом другом излету на међународну сцену уписали први тријумф.

САСТАВИ:

СПАРТАК: Русов, Митреа, Оршула (80. Михалек), Дангубић (64. Келемен), Тешија, Собчик, Халиловић (90+3. Турна), Месик, Тавареш (77. Јакубек), Ловат, Захуменски. Тренер: Рикардо Шеу.

РАДНИК: Козић, Радовић, Симоновић, Сушић (61. Мерајић), Мекић, Попара, Зукић (54. Мотика), Пецо, Максимовић (99. Плавшић), Ђурић (88. Брадоњић), Шуберт. Тренер: Младен Жижовић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар