LE: Tuga, žal - šteta! Radnik ispao na penale!

Sreća napustila Radnik, kraj evropskog sna! Radnik je imao rezultat koji ga vodi u drugo kolo kvalifikacija sve do 87. minuta, ali je onda koncentracija popustila i Bijeljinci su primili gol. U produžecima nije bilo golova, da bi Spartak bio koncentrisaniji i na penale slavio 3:2.

Fudbal 19.07.2019 | 00:35
LE: Tuga, žal - šteta! Radnik ispao na penale!
Drama nad dramama, nažalost, nije srećno okončana po fudbalere Radnika.

Bijeljince su tri minuta dijelila od plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je tada uslijedio kiks golmana Dalibora Kozića, koji je do tog momenta briljirao. Spartak je uspio doći do 2:0 i izboriti produžetke.

U dodatnih 30 minuta nije bilo golova, pa je uslijedilo izvođenje jedanaesteraca.

Činilo se da će Kozić od tragičara postati junak, jer je uspio odbraniti čak dva jedanaesterca, ali ga saigrači nisu ispratili, čak tri udarca sa "bijele tačke" nisu uspjeli da pretvore u gol, pa je Spartak više spretno i srećno, nego zasluženo, izborio dvomeč sa Lokomotivom iz Plovdiva.

SPARTAK - RADNIK 2:0 (1:0) penali 3:2
/Sobčik 10, Mihalek 87/

Radnik je poprilično defanzivno počeo meč na stadionu "Anton Malatinski" u Trnavi, gdje su domaći fudbalere vođeni glasnim navijanjem oko 11.000 gledalaca, krenuli ofanzivno od starta i taj presing urodio je plodom već u 10. minutu.

Loše je reagovala odbrana Radnika, što je kaznio Aleks Sobčik i zatresao mrežu Kozića.

Nastavljeni su tada napadi domaćih, koji su igrali izuzetno grubo, a veliko je pitanje koji bi ishod meča bio da je sudija Rahim Hasanov umjesto žutog, u 27. minutu pokazao crveni karton Timoteju Zahumenskom, koji je kao posljednji igrač odbrane laktom udario Demira Pecu.

Spartak je bio dominantan i u nastavku meča.

Konstantno je prijetila opasnost golu gostiju od strane Brazilca Rafaela Tavareša Do Santosa, koji je imao nekoliko sjajnih prilika, koje je uspio da odbrani Kozić. Najbolju od njih u gol nije uspio da pretvori u 62. minutu, kada se ispriječila prečka.

Ipak, odbrana Radnika nije izdržala do kraja.

ŠUTEVI

Koliko je Spartak bio dominantan, govori i broj upućenih šuteva ka golu rivala. Tako su Slovaci šutirali čak 27 puta, od čeka 11 puta u okvir, dok Radnik tokom svih 120 minuta nije uputio niti jedan udarac ka protivničkom golu. Bijeljinci su imali svega tri šuta, koji su završili pored gola.

U 87. minutu uslijedila je već opisana greška Kozića, koju je u gol pretvorio Kristijan Mihalek.

U produžecima nije viđeno mnogo toga, s obzirom da su igrači obje ekipe bili izuzetno iscrpljeni.

Mogao je Radnik učiniti nešto više, s obzirom da je posljednjih 12 minuta odigrao sa igračem više. Zbog dva žuta kartona ranije je u svlačionicu morao kapiten domaćih Bogdan Mitrea.

Ipak, tim Mladena Žižovića nije uspio opasnije zaprijetiti, pa je penal-lutrija odlučila ukupnog pobjednika.

Tešija, Sobčik i Jakubek bili su precizni za Spartak, Kozić je odbranio šuteve Zahumenskog i Lukasa, ali šta to vrijedi kada je slovački golman Rusov odbranio udarce Motike i Popare, dok je Plavšić šutirao visoko preko gola. Precizni su bili samo Merajić i Mekić.

Uprkos trijumfu u prvom meču u Banjaluci (2:0), Radnik je tako ponovo eliminisan na prvoj prepreci, baš kao i prije tri godine kada je bolja bila bugarska ekipa Beroe (0:0, 0:2).

Ipak, ostaće zapisano da su Bijeljinci u svom drugom izletu na međunarodnu scenu upisali prvi trijumf.

SASTAVI:

SPARTAK: Rusov, Mitrea, Oršula (80. Mihalek), Dangubić (64. Kelemen), Tešija, Sobčik, Halilović (90+3. Turna), Mesik, Tavareš (77. Jakubek), Lovat, Zahumenski. Trener: Rikardo Šeu.

RADNIK: Kozić, Radović, Simonović, Sušić (61. Merajić), Mekić, Popara, Zukić (54. Motika), Peco, Maksimović (99. Plavšić), Đurić (88. Bradonjić), Šubert. Trener: Mladen Žižović.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar