"Скај спортс": Барса понудила шесторицу за Нејмара!

Да ли је на помолу још један невероватан трансфер? Клуб са Ноу Кампа је наводно послао списак у Париз. . .  100. 000. 000 плус двојица од шесторице! Барселона спремила нови предлог. . .

Фудбал 19.07.2019 | 18:46
"Скај спортс": Барса понудила шесторицу за Нејмара!
Када је играч као Нејмар (27) незадовољан у клубу, онда је то повод да се свакодневно пише о дестинацијама на којима би могао да настави каријеру.

Овог четвртка, прва вест стигла је из Италије, где је "РАИ Спорт" објавио да Јувентус разматра довођење ћудљивог Бразилца, јер жели да га упари са Кристијаном Роналдом.

Током вечери, британски "Скај спортс" пренео је информацију својих немачких сарадника, која ће такође звучно одјекнути континентом:

"Барселона је Пари Сен Жермену понудила 100 милиона евра, као и двојицу играча за Нејмара", објављено је.

Наводно, каталонски клуб је спреман да за повратак Нејмара да тандем својих фудбалера под уговором, а на француском шампиону је да одабере пар имена са списка који је такође послат.

На том списку су имена: 

Филипе Кутињо, 
Усман Дембеле, 
Иван Ракитић, 
Нелсон Семедо
и Малком, док име шестог играча није откривено.

У Паризу су свесни Нејмаровог незадовољства, па је тренер Томас Тухел признао да је и пре почетка Копа Америке (14. јуна) знао да "десетка" његовог тима нема намеру да остане у "Граду светлости".

Према сазнањима "Скај спортса", ПСЖ је покушао да убеди Нејмара да се предомисли, али то очигледно није дало жељени резултат. 

Подсетимо, Бразилац је дошао у Париз управо из Барселоне у августу 2017, у рекордном трансферу од 222 милиона евра.

Пре неколико дана су сви светски медији пренели да је Барселона упутила прву понуду Пари Сен Жермену за Нејмара која је садржала 40.000.000 евра, Филипеа Кутиња и Усмана Дембелеа. ПСЖ је глатко одбио јер свог играча процењује на 250.000.000 евра.

Немачки Скај вечерас ексклузивно јавља да је спремна  и друга понуда. Много богатија и много разноврснија. Према сазнајима Немаца, Барса преко агената и посредника за Нејмара сада нуди 100.000.000 евра и даје Французима право на избор двојице од шесторице играча са трансфер листе. А то су: Филипе Кутињо, Усман Дембеле, Иван Ракитић, Самуел Умтити, Малком и Нелсон Семедо. Међутим, не могу Кутињо и Дембеле и новац већ један од њих двојице и један од четворице преосталих.

Барселона је у првој понуди ценила Дембелеа и Кутиња на око 220.000.000 евра, али ПСЖ сматра да њих двојица вреде нешто више од 150.000.000 евра. Посебно је цена пала Бразилцу који је пре годину и по дана плаћен чак 120.000.000 евра. Такође. ПСЖ је том приликом истакао да Нејмара цени на 250.000.000 евра и да нема намеру да прихавти никакву понуду која не садржи макар 100.000.000 евра кроз новчани део.

У Каталонији су изгледа свесни колико ће Свеци бити тврд преговарач и решили су да скрате муке и отворе карте. Знају да им нико неће дати 220.000.000 евра за Кутиња и Дембелеа и сада их нуде по реалној цени. Али исто тако су у проблему јер после куповина Де Јонга и Гризмана, не могу да издвоје више од 100.000.000 евра кроз новчани део. Зато је комбинација понуђених пара и играча једина могућа. А знају то и у Паризу...

ПСЖ би могао да прихвати Кутиња којег је јурио и раније и који дође као нека врста природне замене за Нејмара. Ни Кутињо вероватно не би имао ништа против јер жели да напусти Барселону, а нема клубова који показују озбиљан интерес за њега и који би могли да га плате.

Али ПСЖ не жели Дембелеа. Препрека је тренер Тухел који је са Дембелеом и његовом недисциплиноим имао много проблема у Борусији Дортмунд. Иако би се Дембеле радо преселио у Париз и вратио се у домовину, Тухел је непремостива препрека и Барселони једино остаје Бајерн као нада да ће некоме увалити Француза.

Што се осталих тиче, мало је вероватно да ће ПСЖ узети Умтитија јер је недавно довео Борусијиног штопера Диалоа и на тој позицији му нису потребни играчи. Али Иван Ракитић, Нелсон Семедо и Малком би могли да буду атрактивне опције уз Кутиња. ПСЖ је прошлог лета желео Ракитића, али га Барселона није дала. Сада би га радо послала на Парк принчева, али је проблем што се Хрвату не иде из Шпаније. Ако ПСЖ пристане, Барса ће бити на тешком задатку да убеди Ракитића у одлазак. Семедо би такође добро дошао Свецима као замена за Данија Алвеса, док би чак и Малком био занимљиво појачање.  

Нико од поменуте шесторице није планиран као стартер за следећу сезону у Барселони, тако да се њихов одлазак не би осетио, мада би Барса од свих најрадије задржала Умтитија који би се мењао са Ленглеом и Пикеом.

ФОТО: реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар