"Skaj sports": Barsa ponudila šestoricu za Nejmara!

Da li je na pomolu još jedan neverovatan transfer? Klub sa Nou Kampa je navodno poslao spisak u Pariz. . .  100. 000. 000 plus dvojica od šestorice! Barselona spremila novi predlog. . .

Fudbal 19.07.2019 | 18:46
"Skaj sports": Barsa ponudila šestoricu za Nejmara!
Kada je igrač kao Nejmar (27) nezadovoljan u klubu, onda je to povod da se svakodnevno piše o destinacijama na kojima bi mogao da nastavi karijeru.

Ovog četvrtka, prva vest stigla je iz Italije, gde je "RAI Sport" objavio da Juventus razmatra dovođenje ćudljivog Brazilca, jer želi da ga upari sa Kristijanom Ronaldom.

Tokom večeri, britanski "Skaj sports" preneo je informaciju svojih nemačkih saradnika, koja će takođe zvučno odjeknuti kontinentom:

"Barselona je Pari Sen Žermenu ponudila 100 miliona evra, kao i dvojicu igrača za Nejmara", objavljeno je.

Navodno, katalonski klub je spreman da za povratak Nejmara da tandem svojih fudbalera pod ugovorom, a na francuskom šampionu je da odabere par imena sa spiska koji je takođe poslat.

Na tom spisku su imena: 

Filipe Kutinjo, 
Usman Dembele, 
Ivan Rakitić, 
Nelson Semedo
i Malkom, dok ime šestog igrača nije otkriveno.

U Parizu su svesni Nejmarovog nezadovoljstva, pa je trener Tomas Tuhel priznao da je i pre početka Kopa Amerike (14. juna) znao da "desetka" njegovog tima nema nameru da ostane u "Gradu svetlosti".

Prema saznanjima "Skaj sportsa", PSŽ je pokušao da ubedi Nejmara da se predomisli, ali to očigledno nije dalo željeni rezultat. 

Podsetimo, Brazilac je došao u Pariz upravo iz Barselone u avgustu 2017, u rekordnom transferu od 222 miliona evra.

Pre nekoliko dana su svi svetski mediji preneli da je Barselona uputila prvu ponudu Pari Sen Žermenu za Nejmara koja je sadržala 40.000.000 evra, Filipea Kutinja i Usmana Dembelea. PSŽ je glatko odbio jer svog igrača procenjuje na 250.000.000 evra.

Nemački Skaj večeras ekskluzivno javlja da je spremna  i druga ponuda. Mnogo bogatija i mnogo raznovrsnija. Prema saznajima Nemaca, Barsa preko agenata i posrednika za Nejmara sada nudi 100.000.000 evra i daje Francuzima pravo na izbor dvojice od šestorice igrača sa transfer liste. A to su: Filipe Kutinjo, Usman Dembele, Ivan Rakitić, Samuel Umtiti, Malkom i Nelson Semedo. Međutim, ne mogu Kutinjo i Dembele i novac već jedan od njih dvojice i jedan od četvorice preostalih.

Barselona je u prvoj ponudi cenila Dembelea i Kutinja na oko 220.000.000 evra, ali PSŽ smatra da njih dvojica vrede nešto više od 150.000.000 evra. Posebno je cena pala Brazilcu koji je pre godinu i po dana plaćen čak 120.000.000 evra. Takođe. PSŽ je tom prilikom istakao da Nejmara ceni na 250.000.000 evra i da nema nameru da prihavti nikakvu ponudu koja ne sadrži makar 100.000.000 evra kroz novčani deo.

U Kataloniji su izgleda svesni koliko će Sveci biti tvrd pregovarač i rešili su da skrate muke i otvore karte. Znaju da im niko neće dati 220.000.000 evra za Kutinja i Dembelea i sada ih nude po realnoj ceni. Ali isto tako su u problemu jer posle kupovina De Jonga i Grizmana, ne mogu da izdvoje više od 100.000.000 evra kroz novčani deo. Zato je kombinacija ponuđenih para i igrača jedina moguća. A znaju to i u Parizu...

PSŽ bi mogao da prihvati Kutinja kojeg je jurio i ranije i koji dođe kao neka vrsta prirodne zamene za Nejmara. Ni Kutinjo verovatno ne bi imao ništa protiv jer želi da napusti Barselonu, a nema klubova koji pokazuju ozbiljan interes za njega i koji bi mogli da ga plate.

Ali PSŽ ne želi Dembelea. Prepreka je trener Tuhel koji je sa Dembeleom i njegovom nedisciplinoim imao mnogo problema u Borusiji Dortmund. Iako bi se Dembele rado preselio u Pariz i vratio se u domovinu, Tuhel je nepremostiva prepreka i Barseloni jedino ostaje Bajern kao nada da će nekome uvaliti Francuza.

Što se ostalih tiče, malo je verovatno da će PSŽ uzeti Umtitija jer je nedavno doveo Borusijinog štopera Dialoa i na toj poziciji mu nisu potrebni igrači. Ali Ivan Rakitić, Nelson Semedo i Malkom bi mogli da budu atraktivne opcije uz Kutinja. PSŽ je prošlog leta želeo Rakitića, ali ga Barselona nije dala. Sada bi ga rado poslala na Park prinčeva, ali je problem što se Hrvatu ne ide iz Španije. Ako PSŽ pristane, Barsa će biti na teškom zadatku da ubedi Rakitića u odlazak. Semedo bi takođe dobro došao Svecima kao zamena za Danija Alvesa, dok bi čak i Malkom bio zanimljivo pojačanje.  

Niko od pomenute šestorice nije planiran kao starter za sledeću sezonu u Barseloni, tako da se njihov odlazak ne bi osetio, mada bi Barsa od svih najradije zadržala Umtitija koji bi se menjao sa Lengleom i Pikeom.

FOTO: reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar