Јачање сарадње Србије и Кине

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић разговарао је данас са професором на београдском Факултету за безбедност Дарком Трифуновићем поводом његовог пријема у висока научничка звања на две угледне кинеске институције, које се баве пројектом „Појас и пут“.

Србија 18.07.2019 | 17:26
Јачање сарадње Србије и Кине
Антић, који је и национални координатор за сарадњу са Кином у формату "Кина плус 17", честитао је професору Трифуновићу поводом одлуке кинеског универзитета Фудан да му додели научно звање у рангу ванредног професора.

Такође, министар је упутио честитке и због тога одлуке шангајске Академије друштвених наука - Центра за европске студије да Трифуновића изабере за професора и именује га за координатора истраживања и промоције активности у вези са пројектом “Појас и пут”.

Антић је оценио да су ове одлуке угледних кинеских научних институција не само признање за рад професора Трифуновића, већ и веома конкретан напредак у укупној сарадњи Србије и Кине на пројекту Један појас-један пут, у смислу јачања научне и истраживачке сарадње две земље.

Задовољни смо оваквим наставком сарадње јер на пољу научног и истраживачког рада, а посебно у сектору енергетске безбедности, можемо много да научимо од Кине, али и да тој великој земљи понудимо и наша знања и сарадњу наших стручњака, навео је Антић.

Трифуновић је, уз захвалност министру на честитки и подршци, истакао значај који кинеске институције придају сарадњи са Србијом у оквиру пројекта “Појас и пут”, нарочито у области енергетике, која је ослонац ове сарадње, а посебно личном доприносу министра Антића реализацији конкретних пројеката у оквиру ове стратешке иницијативе, наводи се у саопштењу Министарства рударства и енергетике.

(србија.гов.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јован

18.07.2019 15:32

Браво за др Дарка Трифуновица. Да нам је висе таквих.

ОДГОВОРИТЕ