Jačanje saradnje Srbije i Kine

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas sa profesorom na beogradskom Fakultetu za bezbednost Darkom Trifunovićem povodom njegovog prijema u visoka naučnička zvanja na dve ugledne kineske institucije, koje se bave projektom „Pojas i put“.

Srbija 18.07.2019 | 17:26
Jačanje saradnje Srbije i Kine
Antić, koji je i nacionalni koordinator za saradnju sa Kinom u formatu "Kina plus 17", čestitao je profesoru Trifunoviću povodom odluke kineskog univerziteta Fudan da mu dodeli naučno zvanje u rangu vanrednog profesora.

Takođe, ministar je uputio čestitke i zbog toga odluke šangajske Akademije društvenih nauka - Centra za evropske studije da Trifunovića izabere za profesora i imenuje ga za koordinatora istraživanja i promocije aktivnosti u vezi sa projektom “Pojas i put”.

Antić je ocenio da su ove odluke uglednih kineskih naučnih institucija ne samo priznanje za rad profesora Trifunovića, već i veoma konkretan napredak u ukupnoj saradnji Srbije i Kine na projektu Jedan pojas-jedan put, u smislu jačanja naučne i istraživačke saradnje dve zemlje.

Zadovoljni smo ovakvim nastavkom saradnje jer na polju naučnog i istraživačkog rada, a posebno u sektoru energetske bezbednosti, možemo mnogo da naučimo od Kine, ali i da toj velikoj zemlji ponudimo i naša znanja i saradnju naših stručnjaka, naveo je Antić.

Trifunović je, uz zahvalnost ministru na čestitki i podršci, istakao značaj koji kineske institucije pridaju saradnji sa Srbijom u okviru projekta “Pojas i put”, naročito u oblasti energetike, koja je oslonac ove saradnje, a posebno ličnom doprinosu ministra Antića realizaciji konkretnih projekata u okviru ove strateške inicijative, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

(srbija.gov.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jovan

18.07.2019 15:32

Bravo za dr Darka Trifunovica. Da nam je vise takvih.

ODGOVORITE