Јовић дошао из Русије међу "орлове": То је моја идеја!

"Није баш да сам љубитељ прегледа, али једва чекам да одемо на Копаоник", рекао је организатор игре "орлова".

Кошарка 18.07.2019 | 20:54
Јовић дошао из Русије међу "орлове": То је моја идеја!
Плеј репрезентације Србије Стефан Јовић (28) одазвао се позиву Александра Саше Ђорђевића и у четвртак дошао на окупљање  "орлова", на старту припрема за Светско првенство у Кини (31. август - 14. септембра).

Дан раније, он је званично променио клуб, јер је после две године прешао из Бајерна у Химки.

"Пре два или три дана смо ступили у контакт. Први дан смо разговарали о томе која би моја улога била тамо, шта се од мене очекује, тако да ми је пријало интересовање. Врло брзо сам донео одлуку. Имао сам и жељу да одем у Русију, да одиграм годину дана, то је моја идеја била, тако да сам на обострано задовољство завршио у Химкију", навео је Јовић.

На окупљању у хотелу "Краун Плаза" били су сви играчи осим Николе Јокића, који ће доћи 2. августа. Јовић за собом има завидан број репрезентативних акција, а дрес "орлова" за њега увек има посебан значај.

"Играње за репрезентацију је за мене нешто што... Увек сам узбуђен и срећан, тако да са нестрпљењем очекујем Копаоник. Није баш да сам љубитељ ових лекарских прегледа, јер су мало досадни, али Копаник је права ствар за нас играче", рекао је Јовић новинарима на окупљању.

Упитан да ли размишља о повреди коју је задобио на прошлом Европском првенству, Јовић је рекао да не размишља и да је потпуно здрав.

"Остаје жал, али ако погледамо из овог угла ту ситуацију која се десила, то је само делић секунде, умор који доведе то тога да ја станем играчу на ногу... Гледам да избришем све те лоше ствари из главе, без обзира што се то нон-стоп вуче кроз причу и медије да су повреде те које нас спутавају да направимо прави искорак, да узмемо то злато. Најбитније је да смо здрави сви, то је оно што увек причам без обзира на све, на тежину првенства, мислим да је најбитније да будемо здрави, да се добро спремимо", рекао је Јовић.

На питање да ли је Србија други фаворит Светског првенства, Јовић је одговорио уз смех: "Не размишљам о томе, искрено. Не стављајте притисак".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар