Jović došao iz Rusije među "orlove": To je moja ideja!

"Nije baš da sam ljubitelj pregleda, ali jedva čekam da odemo na Kopaonik", rekao je organizator igre "orlova".

Košarka 18.07.2019 | 20:54
Jović došao iz Rusije među "orlove": To je moja ideja!
Plej reprezentacije Srbije Stefan Jović (28) odazvao se pozivu Aleksandra Saše Đorđevića i u četvrtak došao na okupljanje  "orlova", na startu priprema za Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 14. septembra).

Dan ranije, on je zvanično promenio klub, jer je posle dve godine prešao iz Bajerna u Himki.

"Pre dva ili tri dana smo stupili u kontakt. Prvi dan smo razgovarali o tome koja bi moja uloga bila tamo, šta se od mene očekuje, tako da mi je prijalo interesovanje. Vrlo brzo sam doneo odluku. Imao sam i želju da odem u Rusiju, da odigram godinu dana, to je moja ideja bila, tako da sam na obostrano zadovoljstvo završio u Himkiju", naveo je Jović.

Na okupljanju u hotelu "Kraun Plaza" bili su svi igrači osim Nikole Jokića, koji će doći 2. avgusta. Jović za sobom ima zavidan broj reprezentativnih akcija, a dres "orlova" za njega uvek ima poseban značaj.

"Igranje za reprezentaciju je za mene nešto što... Uvek sam uzbuđen i srećan, tako da sa nestrpljenjem očekujem Kopaonik. Nije baš da sam ljubitelj ovih lekarskih pregleda, jer su malo dosadni, ali Kopanik je prava stvar za nas igrače", rekao je Jović novinarima na okupljanju.

Upitan da li razmišlja o povredi koju je zadobio na prošlom Evropskom prvenstvu, Jović je rekao da ne razmišlja i da je potpuno zdrav.

"Ostaje žal, ali ako pogledamo iz ovog ugla tu situaciju koja se desila, to je samo delić sekunde, umor koji dovede to toga da ja stanem igraču na nogu... Gledam da izbrišem sve te loše stvari iz glave, bez obzira što se to non-stop vuče kroz priču i medije da su povrede te koje nas sputavaju da napravimo pravi iskorak, da uzmemo to zlato. Najbitnije je da smo zdravi svi, to je ono što uvek pričam bez obzira na sve, na težinu prvenstva, mislim da je najbitnije da budemo zdravi, da se dobro spremimo", rekao je Jović.

Na pitanje da li je Srbija drugi favorit Svetskog prvenstva, Jović je odgovorio uz smeh: "Ne razmišljam o tome, iskreno. Ne stavljajte pritisak".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar