ЛЕ: Само да се не паркира аутобус...

Радник из Бијељине брани огромну предност из првог меча против Спартака из Трнаве.

Фудбал 18.07.2019 | 16:42
ЛЕ: Само да се не паркира аутобус...
Велико изненађење су фудбалери Радника из Бијељине приредили претходног четвртка када су на домаћем терену савладали словачки Спартак из Трнаве, који је претходне сезоне пружао фантастичне партије на европској сцени и нашао се у групној фази Лиге Европе. Тим из Босне и Херцеговине ће се тако потрудити да на најлепши могући начин започне европску одисеју.

Али наравно да неће бити нимало лако, иако предност од 2:0 улива наду да би до пролаза реално могло да дође. Спартак је претходне сезоне у групној фази такмичења побеђивао Андерлехт и Фенербахче, те је одмах јасно да је реч о веома квалитетном ривалу.

Но, изабраници тренера Младена Жижовића су спремни за подвиг, а јуче су на стадиону у Трнави одрадили последњи тренинг пред вечерашњу утакмицу. Тренер Радника је указивао на то шта се никако не сме радити у оваквим ситуацијама и да је најважније да глава остане у потпуности хладна. Он верује да је случај такав, те да екипа није полетела након уводне победе и верује да ће искористити ову прилику.

„Већа је еуфорија по појединим порталима него у нашим редовима, јер људи вероватно нису ни упознати са квалитетом играчког кадра Радника, односно са њиховим играма у претходном периоду. Код нас нема еуфорије, чврсто стојимо на земљи и знамо колико вредимо. Мирне главе ћемо, спуштено и понизно доћи на утакмицу са пуно самопоуздања и покушати да донесемо резултат који ће нас одвести у друго коло квалификација. Била би штета да не искористимо овакву прилику која се указала“, рекао је Жижовић за Глас Српске.

Он очекује да ће домаћин офанзивно од самог старта утакмице кренути ка голу Радника, те да његова екипа мора бити спремна на тако нешто.

„Искључиво ћемо бити оријентисани на себе и наш начин игре. Наравно да ће бити притиска, јер Спартак има доста одличних појединаца у тиму и покушаће брзо да дође до гола како би остао у животу. То ће оставити доста места нашим фудбалерима да дођу до гола из контре. Нећемо се повлачити на овом мечу, то би било самоубиство. Не желимо да паркирамо аутобус и да чекамо да примимо гол и тек онда заиграмо. Изаћи ћемо да играмо храбро, а да ли ћемо се повући? Вероватно и хоћемо, али тек онда када домаћин направи притисак“, закључује Жижовић.

Победник овог двомеча ће се у другом колу квалификација састати са бугарским представником, Локомотивом из Пловдива.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар