LE: Samo da se ne parkira autobus...

Radnik iz Bijeljine brani ogromnu prednost iz prvog meča protiv Spartaka iz Trnave.

Fudbal 18.07.2019 | 16:42
LE: Samo da se ne parkira autobus...
Veliko iznenađenje su fudbaleri Radnika iz Bijeljine priredili prethodnog četvrtka kada su na domaćem terenu savladali slovački Spartak iz Trnave, koji je prethodne sezone pružao fantastične partije na evropskoj sceni i našao se u grupnoj fazi Lige Evrope. Tim iz Bosne i Hercegovine će se tako potruditi da na najlepši mogući način započne evropsku odiseju.

Ali naravno da neće biti nimalo lako, iako prednost od 2:0 uliva nadu da bi do prolaza realno moglo da dođe. Spartak je prethodne sezone u grupnoj fazi takmičenja pobeđivao Anderleht i Fenerbahče, te je odmah jasno da je reč o veoma kvalitetnom rivalu.

No, izabranici trenera Mladena Žižovića su spremni za podvig, a juče su na stadionu u Trnavi odradili poslednji trening pred večerašnju utakmicu. Trener Radnika je ukazivao na to šta se nikako ne sme raditi u ovakvim situacijama i da je najvažnije da glava ostane u potpunosti hladna. On veruje da je slučaj takav, te da ekipa nije poletela nakon uvodne pobede i veruje da će iskoristiti ovu priliku.

„Veća je euforija po pojedinim portalima nego u našim redovima, jer ljudi verovatno nisu ni upoznati sa kvalitetom igračkog kadra Radnika, odnosno sa njihovim igrama u prethodnom periodu. Kod nas nema euforije, čvrsto stojimo na zemlji i znamo koliko vredimo. Mirne glave ćemo, spušteno i ponizno doći na utakmicu sa puno samopouzdanja i pokušati da donesemo rezultat koji će nas odvesti u drugo kolo kvalifikacija. Bila bi šteta da ne iskoristimo ovakvu priliku koja se ukazala“, rekao je Žižović za Glas Srpske.

On očekuje da će domaćin ofanzivno od samog starta utakmice krenuti ka golu Radnika, te da njegova ekipa mora biti spremna na tako nešto.

„Isključivo ćemo biti orijentisani na sebe i naš način igre. Naravno da će biti pritiska, jer Spartak ima dosta odličnih pojedinaca u timu i pokušaće brzo da dođe do gola kako bi ostao u životu. To će ostaviti dosta mesta našim fudbalerima da dođu do gola iz kontre. Nećemo se povlačiti na ovom meču, to bi bilo samoubistvo. Ne želimo da parkiramo autobus i da čekamo da primimo gol i tek onda zaigramo. Izaći ćemo da igramo hrabro, a da li ćemo se povući? Verovatno i hoćemo, ali tek onda kada domaćin napravi pritisak“, zaključuje Žižović.

Pobednik ovog dvomeča će se u drugom kolu kvalifikacija sastati sa bugarskim predstavnikom, Lokomotivom iz Plovdiva.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar