Одбијено: Чолић остаје у притвору

Врховни суд РС одбио је као неосновану жалбу одбране Марка Чолића која се односи на продужење притвора, тако да Чолић остаје у притвору, након што је у петак осуђен на четири године затвора за покушај убиства Владимира Ковачевића, потврдила је секретар овог суда Јелена Деспотовић.

Република Српска 18.07.2019 | 16:25
Одбијено: Чолић остаје у притвору
Деспотовићева је навела и да је ово рјешење Врховног суда Српске јуче достављено Окружном суду у Бањалуци, који је Чолићу продужио притвор прије неколико дана.

Окружни суд у Бањалуци у петак, 12. јула, објавио је пресуду којом се оптужени Марко Чолић (32) проглашава кривим због кривичног дјела покушаја убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића и осуђује на казну затвора у трајању од четири године.

У изречену казну оптуженом је урачунато вријеме проведено у притвору, рекао је предсједник Судског вијећа Бранимир Јукић.

Он је, образлажући пресуду, рекао, између осталог, да је утврђено да на телескопској палици, којом су Ковачевићу нанесене тешке тјелесне повреде, постоје Чолићеви ДНК трагови.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Истина

18.07.2019 15:25

Онај који је стварно то направио је на слободи и узива јер је члан Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаза

18.07.2019 21:00

Назад у 1. разред основне, под хитно!

Name

Мали шараф...

18.07.2019 16:18

Ђе ти је сад газда, а фрајеру? А, можда ће ти се исплатити, зависи колко си метнуо у џеп. Или стручно речено, зависи колико су те "потковали"!

ОДГОВОРИТЕ