Odbijeno: Čolić ostaje u pritvoru

Vrhovni sud RS odbio je kao neosnovanu žalbu odbrane Marka Čolića koja se odnosi na produženje pritvora, tako da Čolić ostaje u pritvoru, nakon što je u petak osuđen na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića, potvrdila je sekretar ovog suda Jelena Despotović.

Republika Srpska 18.07.2019 | 16:25
Odbijeno: Čolić ostaje u pritvoru
Despotovićeva je navela i da je ovo rješenje Vrhovnog suda Srpske juče dostavljeno Okružnom sudu u Banjaluci, koji je Čoliću produžio pritvor prije nekoliko dana.

Okružni sud u Banjaluci u petak, 12. jula, objavio je presudu kojom se optuženi Marko Čolić (32) proglašava krivim zbog krivičnog djela pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

U izrečenu kaznu optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, rekao je predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić.

On je, obrazlažući presudu, rekao, između ostalog, da je utvrđeno da na teleskopskoj palici, kojom su Kovačeviću nanesene teške tjelesne povrede, postoje Čolićevi DNK tragovi.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Istina

18.07.2019 15:25

Onaj koji je stvarno to napravio je na slobodi i uziva jer je član Dodika

ODGOVORITE
Name

Laza

18.07.2019 21:00

Nazad u 1. razred osnovne, pod hitno!

Name

Mali šaraf...

18.07.2019 16:18

Đe ti je sad gazda, a frajeru? A, možda će ti se isplatiti, zavisi kolko si metnuo u džep. Ili stručno rečeno, zavisi koliko su te "potkovali"!

ODGOVORITE