Стефан Марковић напустио Химки! Гдје ће?

Званично: Стефан Марковић тражи нови клуб! Бивши репрезентативац Србије напустио је екипу Химкија после две сезоне.  Која је наредна станица, то је право питање.

Кошарка 18.07.2019 | 19:33
Стефан Марковић напустио Химки! Гдје ће?
Један Стефан је стигао, а други одлази из Химкија.

Стефан Јовић потписао је уговор са Химкијем на две сезоне, а Стефан Марковић напушта тај клуб.

Бивши репрезентативац Србије одрадио је уговор у руском тиму и по окончању претходне сезоне било је јасно да ће им се путеви разићи, а сада је то Химки и потврдио.

"Стефан Марковић напушта Химки, захваљујемо му на две сјајне године у клубу", наводи се на званичном Тwиттеру клуба.

Марковић је прошле сезоне у Евролиги на 27 утакмица у просеку бележио 6,1 поен и 4,4 асистеније, проводећи 23 минута на паркету по мечу.

Пре доласка у Москву, 31-годишњи кошаркаш носио је дрес Атласа, Хемофарма, Тревиза, Валенсије, Банвита, Малаге и Зенита.

Популарни Пефи је са репрезентацијом Србије освојио три сребне медаље - на ЕП 2009, Светском првенству 2014. и на Олимпијским играма у Рију 2016. године, након којих се и званично опростио од националног дреса.

Право питање је - где ће популарни Пефи наставити каријеру?

Црвена звезда се помињала као могућа дестинација, мада је сам играч истакао да ће то тешко бити случај овога лета. Сам Марковић је навијачима заголицао машту тако што је на Инстаграм профилу окачио слику са Милошем Теодосићем. Можда је то најава да бисмо могли да гледамо овај тандем у Виртусу из Болоње код Александра Ђорђевића?

Марковић има 31 годину, прекаљен је европски играч. У каријери је наступао за Атлас, Хемофарм, Тревизо, Валенсију, Банвит, Уникаху из Малаге, Зенит и Химки.

Сада је време за нову промену клуба, а где год да оде ићи ће као слободан кошаркаш. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар