Stefan Marković napustio Himki! Gdje će?

Zvanično: Stefan Marković traži novi klub! Bivši reprezentativac Srbije napustio je ekipu Himkija posle dve sezone.  Koja je naredna stanica, to je pravo pitanje.

Košarka 18.07.2019 | 19:33
Stefan Marković napustio Himki! Gdje će?
Jedan Stefan je stigao, a drugi odlazi iz Himkija.

Stefan Jović potpisao je ugovor sa Himkijem na dve sezone, a Stefan Marković napušta taj klub.

Bivši reprezentativac Srbije odradio je ugovor u ruskom timu i po okončanju prethodne sezone bilo je jasno da će im se putevi razići, a sada je to Himki i potvrdio.

"Stefan Marković napušta Himki, zahvaljujemo mu na dve sjajne godine u klubu", navodi se na zvaničnom Twitteru kluba.

Marković je prošle sezone u Evroligi na 27 utakmica u proseku beležio 6,1 poen i 4,4 asistenije, provodeći 23 minuta na parketu po meču.

Pre dolaska u Moskvu, 31-godišnji košarkaš nosio je dres Atlasa, Hemofarma, Treviza, Valensije, Banvita, Malage i Zenita.

Popularni Pefi je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebne medalje - na EP 2009, Svetskom prvenstvu 2014. i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, nakon kojih se i zvanično oprostio od nacionalnog dresa.

Pravo pitanje je - gde će popularni Pefi nastaviti karijeru?

Crvena zvezda se pominjala kao moguća destinacija, mada je sam igrač istakao da će to teško biti slučaj ovoga leta. Sam Marković je navijačima zagolicao maštu tako što je na Instagram profilu okačio sliku sa Milošem Teodosićem. Možda je to najava da bismo mogli da gledamo ovaj tandem u Virtusu iz Bolonje kod Aleksandra Đorđevića?

Marković ima 31 godinu, prekaljen je evropski igrač. U karijeri je nastupao za Atlas, Hemofarm, Trevizo, Valensiju, Banvit, Unikahu iz Malage, Zenit i Himki.

Sada je vreme za novu promenu kluba, a gde god da ode ići će kao slobodan košarkaš. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar