Тотенхем спрема нешто велико!

Заниоло први пик, Ло Селсо опет актуелан! Отворена и аудиција за десног бека. . .  Клуб из Лондона хоће да се појача пред старт сезоне. . .

Фудбал 18.07.2019 | 19:08
Тотенхем спрема нешто велико!
Изненадни одлазак Кирана Трипијера у мадридски Атлетико и стављање Сержа Оријеа на трансфер листу отворио је аудицију у Тотенхему за новог десног бека, а док се на тржишту још пробирају могуће опције, управа Певаца спрема се за још један велики трансфер, можда и нови клупски рекорд.

Спорт Италија је овог јутра објавила да је Николо Заниоло дао сигнал Тотенхему да крене у акцију реализације трансфера, пошто и дефинитивно жели да оде из Роме и заигра у јачем такмичењу и на највишем нивоу фудбала.

Није то нека новост у фудбалском свету овог лета јер се о Тотенхемовом интересовању за новог репрезентативца Италије писало и раније, али је сада цео случај попримио нове облике јер је и Заниоло дефинитивно преломио шта жели у наставку каријере. А то је Тотенхем.

Оно што је наводно битан моменат ове приче јесте да Заниоло неће тражити од Роме да буде стављен на трансфер листу из захвалности према клубу што му је пружио велику шансу у прошлој сезони и дао могућност да израсте у једног од најтраженијих младих фудбалера данашњице.

Ромин власник Џејмс Палота је овај посао препустио свом консултанту Франку Балдинију, који од Тотенхема тражи уговор Тобија Алдервеирелда који би био права замена за Костаса Маноласа, плус још 27.000.000 евра. Тотенхем ће покушати да ову цену смањи, али наводно не би требало да буде проблема чак ни у случају да Рома не буде хтела да преговара око новчаног дела, јер Алдервеирелд свакако није виђен у плановима Мауриција Покетина.

У случају да се Тотенхем и Рома не договоре за Заниола, кренуће се по Ђованија Ло Селса који је од јуче поново актуелан у Лондону. Аргентинац је јуче поднео захтев да буде стављен на трансфер листу, али је са Бетисом успоставио договор да обештећење не буде мање од 75.000.000 евра. Зато Ло Селсо није Тотенхемов приоритет више, поготово јер се Бетис лоше понео према челницима Певаца када је за свог везисту тражио 98.000.000 евра, односно да плати откупну клаузулу. Сада цена јесте драстично мања, али опет је Ло Селсо скуп за Тотенхем и Заниоло је ближи.

Са Занилом пут Лондона могао би да крене и Алесандро Флоренци. Ђалука ди Марцио тврди да је уз Флоренција на најужој листи кандидата и Елсеид Хисај из Наполија, који је донедавно био виђен у Атлетику. Али, тамо је отишао Трипијер. Тотенхем и у овом случају пре бира Роминог бека, упркос томе што је имао две тешке повреде колена. Вучица нема ништа против да прода Флоренција, али за њега тражи око 30.000.000 евра. Плус-минус.

Ако се та идеја не буде остварила, онда ће се ићи по Хисаја, чији би трансфер могао да се заврши и за мање од 20.000.000 евра. Албанац је слободан да напусти Напуљ пошто на њега више не рачуна Карло Анћелоти, тако да преговори не би требало да буду компликовани.

Било како, ако заиста планира нешто велико, Тотенхем мора да се уозбиљи и убрза, пошто се завеса на прелазни рок у Премијер лиги спушта 8. августа.

Извор: моззартспорт 

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар