Totenhem sprema nešto veliko!

Zaniolo prvi pik, Lo Selso opet aktuelan! Otvorena i audicija za desnog beka. . .  Klub iz Londona hoće da se pojača pred start sezone. . .

Fudbal 18.07.2019 | 19:08
Totenhem sprema nešto veliko!
Iznenadni odlazak Kirana Tripijera u madridski Atletiko i stavljanje Serža Orijea na transfer listu otvorio je audiciju u Totenhemu za novog desnog beka, a dok se na tržištu još probiraju moguće opcije, uprava Pevaca sprema se za još jedan veliki transfer, možda i novi klupski rekord.

Sport Italija je ovog jutra objavila da je Nikolo Zaniolo dao signal Totenhemu da krene u akciju realizacije transfera, pošto i definitivno želi da ode iz Rome i zaigra u jačem takmičenju i na najvišem nivou fudbala.

Nije to neka novost u fudbalskom svetu ovog leta jer se o Totenhemovom interesovanju za novog reprezentativca Italije pisalo i ranije, ali je sada ceo slučaj poprimio nove oblike jer je i Zaniolo definitivno prelomio šta želi u nastavku karijere. A to je Totenhem.

Ono što je navodno bitan momenat ove priče jeste da Zaniolo neće tražiti od Rome da bude stavljen na transfer listu iz zahvalnosti prema klubu što mu je pružio veliku šansu u prošloj sezoni i dao mogućnost da izraste u jednog od najtraženijih mladih fudbalera današnjice.

Romin vlasnik Džejms Palota je ovaj posao prepustio svom konsultantu Franku Baldiniju, koji od Totenhema traži ugovor Tobija Alderveirelda koji bi bio prava zamena za Kostasa Manolasa, plus još 27.000.000 evra. Totenhem će pokušati da ovu cenu smanji, ali navodno ne bi trebalo da bude problema čak ni u slučaju da Roma ne bude htela da pregovara oko novčanog dela, jer Alderveireld svakako nije viđen u planovima Mauricija Poketina.

U slučaju da se Totenhem i Roma ne dogovore za Zaniola, krenuće se po Đovanija Lo Selsa koji je od juče ponovo aktuelan u Londonu. Argentinac je juče podneo zahtev da bude stavljen na transfer listu, ali je sa Betisom uspostavio dogovor da obeštećenje ne bude manje od 75.000.000 evra. Zato Lo Selso nije Totenhemov prioritet više, pogotovo jer se Betis loše poneo prema čelnicima Pevaca kada je za svog vezistu tražio 98.000.000 evra, odnosno da plati otkupnu klauzulu. Sada cena jeste drastično manja, ali opet je Lo Selso skup za Totenhem i Zaniolo je bliži.

Sa Zanilom put Londona mogao bi da krene i Alesandro Florenci. Đaluka di Marcio tvrdi da je uz Florencija na najužoj listi kandidata i Elseid Hisaj iz Napolija, koji je donedavno bio viđen u Atletiku. Ali, tamo je otišao Tripijer. Totenhem i u ovom slučaju pre bira Rominog beka, uprkos tome što je imao dve teške povrede kolena. Vučica nema ništa protiv da proda Florencija, ali za njega traži oko 30.000.000 evra. Plus-minus.

Ako se ta ideja ne bude ostvarila, onda će se ići po Hisaja, čiji bi transfer mogao da se završi i za manje od 20.000.000 evra. Albanac je slobodan da napusti Napulj pošto na njega više ne računa Karlo Anćeloti, tako da pregovori ne bi trebalo da budu komplikovani.

Bilo kako, ako zaista planira nešto veliko, Totenhem mora da se uozbilji i ubrza, pošto se zavesa na prelazni rok u Premijer ligi spušta 8. avgusta.

Izvor: mozzartsport 

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar