Федерер мијења план: Паклен рад након болног Вимблдона!

Швајцарац је одлучио да до последњег гренд слема у сезони, УС Опена, наступа само на мастерсу у Синсинатију, где је прошле године изгубио финале од Новака Ђоковића

Тенис 18.07.2019 | 21:32
Федерер мијења план: Паклен рад након болног Вимблдона!
Роџера Федерера заболео је пораз у финалу Вимблдона у епском мечу против Новака Ђоковића, када није успео да освоји девети пехар, а укупно 21. гренд слем.

"Да, наравно да боли, као и сваки пораз на Вимблдону", прокоментарисао је Федерер.

Ипак он је спреман да одмах крене даље.

"Веома сам одлучан у томе да наставим, јер не желим да будем депресиван после фантастичних мечева. Чињеница је да моја деца нису одушевљена 'тањиром' и да би била задовољнија златним пехаром, али све је у реду, враћам се свакодневним стварима - бићу тата и супруг", рекао је Швајацарац.

У међувремену ће напорно тренирати, јер је одлучио да прилагоди распоред тако да на следећем гренд слему можда оде и тај корак даље.

Федерер ће до последњег гренд слема сезоне у Њујорку, који стартује 26. августа, наступати само на једном турниру - мастерсу у Синсинатију, од 11. августа.

Тамо ће имати посебан мотив јер га је управо Ђоковић савладао прошле године у финалу.

"У договору са својим тимом одлучио сам да прескочим мастерс у Монтреалу, од 5. до 11. августа. Желим да себи дам више времена да се спремим за Синсинати. Покушаћу да искористим наредни период и након тога настављам даље", навео је Федерер.

Он ће тако другу годину заредом пропустити турнир АТП серије 1000 у Канади, на којем ће наступати Новак Ђоковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар