Federer mijenja plan: Paklen rad nakon bolnog Vimbldona!

Švajcarac je odlučio da do poslednjeg grend slema u sezoni, US Opena, nastupa samo na mastersu u Sinsinatiju, gde je prošle godine izgubio finale od Novaka Đokovića

Tenis 18.07.2019 | 21:32
Federer mijenja plan: Paklen rad nakon bolnog Vimbldona!
Rodžera Federera zaboleo je poraz u finalu Vimbldona u epskom meču protiv Novaka Đokovića, kada nije uspeo da osvoji deveti pehar, a ukupno 21. grend slem.

"Da, naravno da boli, kao i svaki poraz na Vimbldonu", prokomentarisao je Federer.

Ipak on je spreman da odmah krene dalje.

"Veoma sam odlučan u tome da nastavim, jer ne želim da budem depresivan posle fantastičnih mečeva. Činjenica je da moja deca nisu oduševljena 'tanjirom' i da bi bila zadovoljnija zlatnim peharom, ali sve je u redu, vraćam se svakodnevnim stvarima - biću tata i suprug", rekao je Švajacarac.

U međuvremenu će naporno trenirati, jer je odlučio da prilagodi raspored tako da na sledećem grend slemu možda ode i taj korak dalje.

Federer će do poslednjeg grend slema sezone u Njujorku, koji startuje 26. avgusta, nastupati samo na jednom turniru - mastersu u Sinsinatiju, od 11. avgusta.

Tamo će imati poseban motiv jer ga je upravo Đoković savladao prošle godine u finalu.

"U dogovoru sa svojim timom odlučio sam da preskočim masters u Montrealu, od 5. do 11. avgusta. Želim da sebi dam više vremena da se spremim za Sinsinati. Pokušaću da iskoristim naredni period i nakon toga nastavljam dalje", naveo je Federer.

On će tako drugu godinu zaredom propustiti turnir ATP serije 1000 u Kanadi, na kojem će nastupati Novak Đoković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar