Петровићу "легло" 69.195 €, Саво добио шест појачања!

Црно-бели подигли су суспензију три дана уочи прве утакмице у сезони 2019/20.

Фудбал 18.07.2019 | 16:04
Петровићу "легло" 69.195 €, Саво добио шест појачања!
Саво Милошевић добио је нових шест опција за избор стартне поставе за меч у Инђији!

"Спортски журнал" у броју од четвртка наводи да је Партизан уплатом од 69.195,62 евра на рачун бившег играча Ивана Петровића успео на време да подигне забрану лиценцирања нових фудбалера, па ће бити занимљиво чути Милошевићевих 11 за меч са новајлијом у суперлигашкој конкуренцији.

Арбитражна комисија ФСС на седници одржаној 6. јуна забранила је клубу из Хумске лиценцирање појачања у периоду од "отварања" прелазног рока, 17. јуна, до истека календарске 2019. године.

Председник комисије Жарко Стевановић, заједно са потпредседником Иваном Ристићем и чланом Иваном Николићем потписао је одлуку, јер челници Партизана у међувремену нису извршили одлуку Арбитражног суда ФСС из 21. фебруара ове године, према којој су били обавезни да 27-годишњем Крагујевчанину исплате дуг из периода од 2014. до 2017. године.

Поред тога, клуб је дужан да плати и трошкове судског спора са Петровићем, који је за три године одиграо две првенствене утакмице у црно-белом дресу.

Тако нешто је било и очекивано. Само се чекала званична одлука. Стигла је јуче, па Партизан у нову сезону, ипак, улази са комплетним кадром. Омогућено му је да региструје новајлије, пошто му је укинута суспензија настала услед неизмирених обавеза према Ивану Петровићу.

У питању је некадашњи везиста црно-белих, тужио је клуб за приближно 70.000.000 поводом неисплаћених зарада, чиме је блокирао званични ангажман летњих појачања, међутим... Парни ваљак је јуче, у правом фото-финишу, два дана пред почетак првенства, доставио доказе да је проблем решен, динамика исплате Петровићу договорена, а све за последицу има пријаву фудбалера Александра Лутовца, Доминика Динге, Умара Садика, Перише Пешукића, Игора Вујачића и Рајка Брежанчића за мечеве Суперлиге. То практично значи да ће они већ у недељу од 18 часова бити на располагању Сави Милошевићу, за премијеру у Инђији.

Журнал пише да се Партизан обавезао да Ивану Петровићу плати 69.195,62 евра, осим тога на терет клуба падају и камате, јер није поступио по одлуци Арбитражног суда од 21. фебруара ове године, док је у обавези да на име судских трошкова издвоји још 332.000 динара.

Подсетимо, Иван Петровић је у Хумску 1 дошао лета 2014. у првом мандату Марка Николића, али је на терену провео само 84 минута.

Партизан ће се представити публици у директном преносу на ТВ Аренаспорт у недељу од 18 часова гостовањем једном од новајлија у лиги, екипи Инђије.

Милошевић за тај сусрет може да рачуна на Доминика Дингу (21), Александра Лутовца (22), Умара Садика (22), Рајка Брежанчића (29), Игора Вујачића (24) и Перишу Пешукића (21).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар