Petroviću "leglo" 69.195 €, Savo dobio šest pojačanja!

Crno-beli podigli su suspenziju tri dana uoči prve utakmice u sezoni 2019/20.

Fudbal 18.07.2019 | 16:04
Petroviću "leglo" 69.195 €, Savo dobio šest pojačanja!
Savo Milošević dobio je novih šest opcija za izbor startne postave za meč u Inđiji!

"Sportski žurnal" u broju od četvrtka navodi da je Partizan uplatom od 69.195,62 evra na račun bivšeg igrača Ivana Petrovića uspeo na vreme da podigne zabranu licenciranja novih fudbalera, pa će biti zanimljivo čuti Miloševićevih 11 za meč sa novajlijom u superligaškoj konkurenciji.

Arbitražna komisija FSS na sednici održanoj 6. juna zabranila je klubu iz Humske licenciranje pojačanja u periodu od "otvaranja" prelaznog roka, 17. juna, do isteka kalendarske 2019. godine.

Predsednik komisije Žarko Stevanović, zajedno sa potpredsednikom Ivanom Ristićem i članom Ivanom Nikolićem potpisao je odluku, jer čelnici Partizana u međuvremenu nisu izvršili odluku Arbitražnog suda FSS iz 21. februara ove godine, prema kojoj su bili obavezni da 27-godišnjem Kragujevčaninu isplate dug iz perioda od 2014. do 2017. godine.

Pored toga, klub je dužan da plati i troškove sudskog spora sa Petrovićem, koji je za tri godine odigrao dve prvenstvene utakmice u crno-belom dresu.

Tako nešto je bilo i očekivano. Samo se čekala zvanična odluka. Stigla je juče, pa Partizan u novu sezonu, ipak, ulazi sa kompletnim kadrom. Omogućeno mu je da registruje novajlije, pošto mu je ukinuta suspenzija nastala usled neizmirenih obaveza prema Ivanu Petroviću.

U pitanju je nekadašnji vezista crno-belih, tužio je klub za približno 70.000.000 povodom neisplaćenih zarada, čime je blokirao zvanični angažman letnjih pojačanja, međutim... Parni valjak je juče, u pravom foto-finišu, dva dana pred početak prvenstva, dostavio dokaze da je problem rešen, dinamika isplate Petroviću dogovorena, a sve za posledicu ima prijavu fudbalera Aleksandra Lutovca, Dominika Dinge, Umara Sadika, Periše Pešukića, Igora Vujačića i Rajka Brežančića za mečeve Superlige. To praktično znači da će oni već u nedelju od 18 časova biti na raspolaganju Savi Miloševiću, za premijeru u Inđiji.

Žurnal piše da se Partizan obavezao da Ivanu Petroviću plati 69.195,62 evra, osim toga na teret kluba padaju i kamate, jer nije postupio po odluci Arbitražnog suda od 21. februara ove godine, dok je u obavezi da na ime sudskih troškova izdvoji još 332.000 dinara.

Podsetimo, Ivan Petrović je u Humsku 1 došao leta 2014. u prvom mandatu Marka Nikolića, ali je na terenu proveo samo 84 minuta.

Partizan će se predstaviti publici u direktnom prenosu na TV Arenasport u nedelju od 18 časova gostovanjem jednom od novajlija u ligi, ekipi Inđije.

Milošević za taj susret može da računa na Dominika Dingu (21), Aleksandra Lutovca (22), Umara Sadika (22), Rajka Brežančića (29), Igora Vujačića (24) i Perišu Pešukića (21).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar