Почиње операција „Мундобаскет 2019“...

Ђорђевић окупља тим на старој адреси.  Без НБА играча до 2. августа, од 21. јула на Копаонику.

Кошарка 18.07.2019 | 14:01
Почиње операција „Мундобаскет 2019“...
Свануо је дан који је кошаркашка Србија дуго ишчекивала - селектор Александар Ђорђевић данас почиње прозивку играча за Мундобаскет у Кини који ће се одиграти од 31. августа до 15. септембра. 

Шеф струке ће кандидате за дрес националног тима окупити на добро познатој адреси, у предворју хотела Краун Плаза, где је Кошаркашки савез Србије уприличио конференцију за новинаре са почетком у 13.30. Следи заједнички ручак екипе, после чега ће се одрадити и први званични тренинг. Следећа два дана биће искоришћени за потребне лекарске прегледе и тестирања у Заводу за спорт, а већ 21. јула експедиција Србије упутиће се на Копаоник где ће провести 15 дана. 

Стручни штаб ће до 2. августа бити без помоћи НБА играча Николе Јокића, Бобана Марјановића, Богдана Богдановића и Немање Бјелице, извесно и Марка Гудурића кога чека потписивање уговора у Мемфису, због стриктних правила најјаче кошаркашке лиге света, јер у колективним тренинзима могу да проведу само 28 дана. Оно што је важно истаћи јесте да ће сви они радити по специјалном индивидуалном програму у којем се они већ и налазе. 

После одрађеног првог дела припрема на нашој напознатнијој планини (4. август) национални тим иде у Чачак, где ће одиграти тренинг меч против домаћег Борца. Следећа провера је 7. августа у Зрењанину против Финске. Три дана касније у београдску „Штарк Арену“ стиже Литванија, са којом ће наши момци већ 12. августа одиграти узвратни меч у Каунасу. Нови изазов биће „Акрополис куп“ у Атини, где ће Србија од 16. до 18. августа играти против Грчке, Италије и Турске.

Наш национални тим 20. августа путује у Кину, где ће имати последње три провере пред Светско првенство, пошто ће у граду Шењангу 23. августа играти против Италије, два дана касније са Новим Зеландом и, на крају, 27. августа против Француске.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића из Шењанга путују у Фошан, где 31. августа у 9.30 по средњоевропском времену утакмицом Д групе против Анголе отварају Светско првенство у Кини. У групи са нашим репрезентативцима су и Италија и Филипини.

На ширем списку су: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић, Никола Јовановић (уместо Огњена Кузмића).

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар