Počinje operacija „Mundobasket 2019“...

Đorđević okuplja tim na staroj adresi.  Bez NBA igrača do 2. avgusta, od 21. jula na Kopaoniku.

Košarka 18.07.2019 | 14:01
Počinje operacija „Mundobasket 2019“...
Svanuo je dan koji je košarkaška Srbija dugo iščekivala - selektor Aleksandar Đorđević danas počinje prozivku igrača za Mundobasket u Kini koji će se odigrati od 31. avgusta do 15. septembra. 

Šef struke će kandidate za dres nacionalnog tima okupiti na dobro poznatoj adresi, u predvorju hotela Kraun Plaza, gde je Košarkaški savez Srbije upriličio konferenciju za novinare sa početkom u 13.30. Sledi zajednički ručak ekipe, posle čega će se odraditi i prvi zvanični trening. Sledeća dva dana biće iskorišćeni za potrebne lekarske preglede i testiranja u Zavodu za sport, a već 21. jula ekspedicija Srbije uputiće se na Kopaonik gde će provesti 15 dana. 

Stručni štab će do 2. avgusta biti bez pomoći NBA igrača Nikole Jokića, Bobana Marjanovića, Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice, izvesno i Marka Gudurića koga čeka potpisivanje ugovora u Memfisu, zbog striktnih pravila najjače košarkaške lige sveta, jer u kolektivnim treninzima mogu da provedu samo 28 dana. Ono što je važno istaći jeste da će svi oni raditi po specijalnom individualnom programu u kojem se oni već i nalaze. 

Posle odrađenog prvog dela priprema na našoj napoznatnijoj planini (4. avgust) nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Naš nacionalni tim 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjoevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini. U grupi sa našim reprezentativcima su i Italija i Filipini.

Na širem spisku su: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Nikola Jovanović (umesto Ognjena Kuzmića).

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar