Краљица на изложби

Британска краљица Елизабета посетила је изложбу посвећену њеној чукунбаки, краљици Викторији. За изложбу је коришћена најсавременија технологија да би се Бакингемска палата приказала онако како је изгледала у 19. веку

Занимљивости 18.07.2019 | 11:31
Краљица на изложби
Посетиоци изложбе имаће прилике да виде пројекције и илузије које показују јарке боје унутрашњости палате каква је била пре него што ју је Викторијин најстарији син Едвард Седми преуредио претежно у бело и златно, преноси Ројтерс.

Они ће такође видети Викторијину мајчинску страну, јер ће бити изложен и ковчежић са зубима њене деце као и бели мермерни одливци неких њихових удова.

„Користили смо најмодернију технологију која је доступна данас да бисмо створили нови облик приповедања“, рекла је др Аманда Форман, један од кустоса изложбе.

На изложби којом се обележава 200. годишњица Викторијиног рођења, такође ће се наћи и њен трон, балска хаљина и слике насликане воденим бојама.

Краљица Викторија је на престо ступила са 18 година, а владала је Великом Британијом од 1837. до своје смрти 1901. године.

Била је монарх који је најдуже владао, али тај рекорд је оборен 2015. године, када ју је Елизабета (93) надмашила.

Изложба у Бакингемској палати отвара се у суботу и траје до краја септембра.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Оља

18.07.2019 20:25

Ако ниста, Елизабета це бити упамцена по дузини владавине. А како се цини, то јој и јесте основни циљ, у противном, предала би трон унуку, ако вец његовог оца не види као довољно способног. Мудра је краљица, она зна да, углавном, све пада у заборав, а да само понеко, и то онај ко има несто, сто га препоруцује, као дузина владавине цукунбабе јој, Викторије, буде цесце спомињанији од других.

ОДГОВОРИТЕ