Макрон има план за Западни Балкан

- Француски председник планира да именује специјалног изасланика за Западни Балкан који ће имати активну улогу у решавању косовског проблема, пише Блиц.

Регион 18.07.2019 | 08:03
Макрон има план за Западни Балкан
Према незваничним сазнањима тог листа, Емануел Макрон је током дводневне посете Београду о томе обавестио и председника Србије Александра Вучића.

Француски председник има намеру да се активније ангажује у овом региону, каже извор Блица и објашњава:

"Француска жели да преузме кључну улогу у решавању проблема између Београда и Приштине. Пошто због бројних обавеза сам не може на дневном нивоу да се бави расплитањем косовског чвора, има намеру да у наредном периоду нађе човека од поверења кој ће бити задужен за тај део Европе. Биће то француски изасланик за Западни Балкан. Макрон ће захваљујући тој новој фигури практично учврстити свој утицај у овом региону".

С друге стране, и из САД је до сада у више наврата долазило мишљење да би и званични Вашингтон морао да се директније укључи у распетљавање косовског чвора. Последњи је то мишљење изнео генерал-потпуковник Френклин Бен Хоџис. Ипак, званичници САД кажу да дијалог Београда и Приштине води ЕУ и да они то поштују.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

борац

18.07.2019 06:47

Па кад наси инвалиди немогу ниста ријесити мора неко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозе, све је на распродају!

18.07.2019 06:57

Све, све, само зути прслуци не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

18.07.2019 07:34

Нема он план за Париз а камоли цијелу Француску а он би се бринуо и за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

18.07.2019 10:00

За почетак би могао повући признање косовске "независности", јер у противном шта и о чему има да се преговара, само признање значи да је за Француску тај проблем решен и да не постоји. Наравно да он то неће учинити, и на оном перформансу на Калемегдану је рекао да су Србија и Косово "двије државе", а наши идиоти, или нису чули то, или се направили да нису чули, или морају по дужности, тек, френетично, пљешћу ли пљешћу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

18.07.2019 10:32

Овај Макрон је све рекао кад је оженио жену која му може бити мајка. Психолози имају мишљење о томе баш као и о Трампу који је обичан пајац. Таквим људима тајне службе најлакше манипулишу јер си психички нестабилне особе....

ОДГОВОРИТЕ