Makron ima plan za Zapadni Balkan

- Francuski predsednik planira da imenuje specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan koji će imati aktivnu ulogu u rešavanju kosovskog problema, piše Blic.

Region 18.07.2019 | 08:03
Makron ima plan za Zapadni Balkan
Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, Emanuel Makron je tokom dvodnevne posete Beogradu o tome obavestio i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Francuski predsednik ima nameru da se aktivnije angažuje u ovom regionu, kaže izvor Blica i objašnjava:

"Francuska želi da preuzme ključnu ulogu u rešavanju problema između Beograda i Prištine. Pošto zbog brojnih obaveza sam ne može na dnevnom nivou da se bavi rasplitanjem kosovskog čvora, ima nameru da u narednom periodu nađe čoveka od poverenja koj će biti zadužen za taj deo Evrope. Biće to francuski izaslanik za Zapadni Balkan. Makron će zahvaljujući toj novoj figuri praktično učvrstiti svoj uticaj u ovom regionu".

S druge strane, i iz SAD je do sada u više navrata dolazilo mišljenje da bi i zvanični Vašington morao da se direktnije uključi u raspetljavanje kosovskog čvora. Poslednji je to mišljenje izneo general-potpukovnik Frenklin Ben Hodžis. Ipak, zvaničnici SAD kažu da dijalog Beograda i Prištine vodi EU i da oni to poštuju.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

borac

18.07.2019 06:47

Pa kad nasi invalidi nemogu nista rijesiti mora neko.

ODGOVORITE
Name

Moze, sve je na rasprodaju!

18.07.2019 06:57

Sve, sve, samo zuti prsluci ne!

ODGOVORITE
Name

075

18.07.2019 07:34

Nema on plan za Pariz a kamoli cijelu Francusku a on bi se brinuo i za nas.

ODGOVORITE
Name

Mile

18.07.2019 10:00

Za početak bi mogao povući priznanje kosovske "nezavisnosti", jer u protivnom šta i o čemu ima da se pregovara, samo priznanje znači da je za Francusku taj problem rešen i da ne postoji. Naravno da on to neće učiniti, i na onom performansu na Kalemegdanu je rekao da su Srbija i Kosovo "dvije države", a naši idioti, ili nisu čuli to, ili se napravili da nisu čuli, ili moraju po dužnosti, tek, frenetično, plješću li plješću...

ODGOVORITE
Name

Laki

18.07.2019 10:32

Ovaj Makron je sve rekao kad je oženio ženu koja mu može biti majka. Psiholozi imaju mišljenje o tome baš kao i o Trampu koji je običan pajac. Takvim ljudima tajne službe najlakše manipulišu jer si psihički nestabilne osobe....

ODGOVORITE