Друго коло квалификација за ЛШ - сви парови!

Ускачу ПСВ, Оли, Базел, Динамо. . . ! Па Викторија Плзењ, Макаби, Копенхаген. . .

Фудбал 18.07.2019 | 00:10
Друго коло квалификација за ЛШ - сви парови!
Постаје већ озбиљно! Јер ако је прво коло квалификација за Лигу шампиона донело углавном сударе изразитих фаворита са аутсајдерима – мада је и овде било изненађења, питајте само Лудогорец, Астану, Слован или чак и Шериф – у другој рунди такмичења добићемо знатно уједначеније парове, посебно ако погледамо део костура у којем ће се такмичити екипе без титула у протеклим сезонама домаћих шампионата.

Али прво да се осврнемо на “пут шампиона“, јер тамо је и српски представник Црвена звезда, која ће, то већ сви добро знате, за другог ривала имати фински ХЈК из Хелсинкија, сада ослабљен продајом понајбољег играча Ласија Лапалајнена.

То сте међутим сви добро знали и без нашег подсетника, али хајде да погледамо и који су остали парови. Неколико њих се посебно издваја. Почевши рецимо од судара Клужа и Макабија из Тел Авива, једног од осам тимова који се тек у овој рунди прикључују такмичења.

У тој групи су још, кад је реч о шампионима, загребачки Динамо (први ривал Сабуртало из Грузије), норвешки Розенборг (дерби са БАТЕ Борисовим), те АПОЕЛ из Никозије, који је мимо свих очекивања за ривала добио Сутјеску из Никшића.

Што се тиче пута за екипе бет титула из протеклих сезона, два веома занимљива судара: Викторија Плзењ на Олимпијакос те апсолутна посластица другог кола двомеч ПСВ-а и Базела.

Подсетимо, између првих и реванш мечева другог кола квалификација биће обављен и жреб за трећу рунду такмичења. Тада ће такмичење почети и за Ајакс и ПАОК (пут шампиона), те у другом делу костура Краснодар, Порто, Клуб Бриж, Динамо из Кијева, Истанбул Башакшехир и ЛАСК.

Носиоци на жребу за треће коло, кад говоримо о путу шампиона, биће Ајакс, Селтик, Копенхаген, Динамо, БАТЕ и АПОЕЛ. У групи неповлашћених бсу ПАОК, Карабаг, Марибор, Црвена звезда, Макаби из Тел Авива и Валета.

Што се тиче “нешампионског пута“ носиоци ће бити Порто, Динамо Кијев, Базел и Олимпијакос, док ће у групи неповлашћених бити Клуб Бриж, Краснодар, Истанбул Башакшехир и ЛАСК.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар