Drugo kolo kvalifikacija za LŠ - svi parovi!

Uskaču PSV, Oli, Bazel, Dinamo. . . ! Pa Viktorija Plzenj, Makabi, Kopenhagen. . .

Fudbal 18.07.2019 | 00:10
Drugo kolo kvalifikacija za LŠ - svi parovi!
Postaje već ozbiljno! Jer ako je prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona donelo uglavnom sudare izrazitih favorita sa autsajderima – mada je i ovde bilo iznenađenja, pitajte samo Ludogorec, Astanu, Slovan ili čak i Šerif – u drugoj rundi takmičenja dobićemo znatno ujednačenije parove, posebno ako pogledamo deo kostura u kojem će se takmičiti ekipe bez titula u proteklim sezonama domaćih šampionata.

Ali prvo da se osvrnemo na “put šampiona“, jer tamo je i srpski predstavnik Crvena zvezda, koja će, to već svi dobro znate, za drugog rivala imati finski HJK iz Helsinkija, sada oslabljen prodajom ponajboljeg igrača Lasija Lapalajnena.

To ste međutim svi dobro znali i bez našeg podsetnika, ali hajde da pogledamo i koji su ostali parovi. Nekoliko njih se posebno izdvaja. Počevši recimo od sudara Kluža i Makabija iz Tel Aviva, jednog od osam timova koji se tek u ovoj rundi priključuju takmičenja.

U toj grupi su još, kad je reč o šampionima, zagrebački Dinamo (prvi rival Saburtalo iz Gruzije), norveški Rozenborg (derbi sa BATE Borisovim), te APOEL iz Nikozije, koji je mimo svih očekivanja za rivala dobio Sutjesku iz Nikšića.

Što se tiče puta za ekipe bet titula iz proteklih sezona, dva veoma zanimljiva sudara: Viktorija Plzenj na Olimpijakos te apsolutna poslastica drugog kola dvomeč PSV-a i Bazela.

Podsetimo, između prvih i revanš mečeva drugog kola kvalifikacija biće obavljen i žreb za treću rundu takmičenja. Tada će takmičenje početi i za Ajaks i PAOK (put šampiona), te u drugom delu kostura Krasnodar, Porto, Klub Briž, Dinamo iz Kijeva, Istanbul Bašakšehir i LASK.

Nosioci na žrebu za treće kolo, kad govorimo o putu šampiona, biće Ajaks, Seltik, Kopenhagen, Dinamo, BATE i APOEL. U grupi nepovlašćenih bsu PAOK, Karabag, Maribor, Crvena zvezda, Makabi iz Tel Aviva i Valeta.

Što se tiče “nešampionskog puta“ nosioci će biti Porto, Dinamo Kijev, Bazel i Olimpijakos, dok će u grupi nepovlašćenih biti Klub Briž, Krasnodar, Istanbul Bašakšehir i LASK.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar