''Ангела Меркел је доброг здравља''

 Канцеларка Ангела Меркел је доброг здравља и намјерава да одслужи цеијели мандат до 2021. године у коалицији са савезницима из Социјалдемократске партије, изјавио је данас Ројтерсу шеф њене канцеларије Хелге Браун.

Свијет 17.07.2019 | 22:36
''Ангела Меркел је доброг здравља''
Меркел која је напунила 65 година, имала је посљедњих недјеља неколико напада дрхтавице на јавним церемонијама, што је покренуло спекулације о њеном здравственом стању, док она инсистира на томе да је "добро".

Браун је рекао да је канцеларка доброг здравља и да је способна да одради цијели мандат, до савезних избора заказаних за 21. октобар 2021. године.

У јавности се четврти мандата Ангеле Меркел доводи у питање због њених напада дрхтавице и многи се питају да ли ће се социјалдемократе повући из владајуће коалиције, коју многи чланови те лево оријентисане странке желе да напусте.

Браун ипак очекује да ће социјладемократе остати у коалицији са конзервативним блоком Ангеле Меркел, Хришћанско-демократском унијом.

Он је рекао да не вјерује да ће Социјалдемокртаска партија окренути леђа у тренутку када њемачка влада мора да се позабави Брегзитом и да помогне обликовању европске будућности када наредне године преузме предсједавање Европском унијом.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Са стране

17.07.2019 20:54

Значи, цирка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

18.07.2019 11:08

ко прави циркус овде МЕДИЈЕ или ВЛАДА Њемацке ??? По сликама вец смо сви видјели да је болесна, а они казу да није ко ког овде зеза. Па сто не мозе 5 минута да стоји на миру ? Ста крију и праве циркус ! Ја мислим, да има зивота и после Меркелове цему паника владе Њемацке.

ОДГОВОРИТЕ